Saturday, August 01, 2009

Gambar yang bercerita..

salam,

Dalam aku dok tengok gambar gambar nak suggest kat kakpah,aku terjumpa satu website photography. PRO punya!!
Memang banyak website photography yang cantik cantik...
Tapi yang ni macam bercerita..

Nak copy gambar, OF COZ la tak boleh..
hebat..
stailo habih.

cuba layari tengok www.realphotography.com/blog

aku suka tengok family photos punya section!

dah mula la berangan angan aku ni..
HA HA HA HA HA

kut kut la BOLEH tangkap gambark macam depa niiii..
KUT KUT..

berangan la ko!

ada gambar wedding..ada gambar family..ada gambar kids and babies!

Teknik tu yang menarik..
TEKNIK!! TEKNIK!!
adussssssss...

sekian

12 comments:

AZANI said...

ashley:bagus la kalau ada minat fotografi ni
teringat masa kecik dulu kamera 7 ringgit jenis diana aku ambik gambar hitam putih pakai kodak lepas snap kena gulung sendiri.dari satu filem yang ada 36 kpg shot banyak yang tak jadi. tapi satu dua menjadi puas hati,lama lama dah pandai barulah pakal yashica masa kerja dulu.

kakpah said...

aku dah pegi. memang la cantik2 sebab dah pro. nanti aku dah pro pun macam tulah jugak foto yang aku amek hehe....

sapalah yang nak ajar aku ni!!!!

kucingorengemok said...

tetiba teringat ogy ahmad daud kata - TONASI tu! TONASI!!

Insyirah said...

Wahhh...ada juga geng sama minat fotografi. Hehe. Kalau dah ada camera dslr, then kena banyak main dgn camera tu. Shoot je apa-apa. Lama-lama nanti akan ada skit gaya mcm PRO gak Hehehe.

ashley said...

azani,
Minat dalam photography ni banyak memakai wang..saya lebih suka tangkap gambar pemandangan...enjoy scenery yang cantik..

Kakpah,
Saya doakan anganan/cita cita kakpah dapat dicapai...you have to ask around to learn good photo shooting.

Insyirah,
Jom kongsi ilmu!

Kog,
nak pahala lebih kena share ilmu photo....

Gurindam Jiwa said...

Cuba tengok/layar bahagian Pricing dia. Memang berbaloi jadi photographer kat sini kalau orang sanggup bayar macam tu.

Ramai sini nak free je, siap mintak file original lagi...

Gurindam Jiwa said...

Cuba tengok/layar bahagian Pricing dia. Memang berbaloi jadi photographer kat sini kalau orang sanggup bayar macam tu.

Ramai sini nak free je, siap mintak file original lagi...

Gurindam Jiwa said...

Cuba tengok/layar bahagian Pricing dia. Memang berbaloi jadi photographer kat sini kalau orang sanggup bayar macam tu.

Ramai sini nak free je, siap mintak file original lagi...

ashley said...

weh haiii sampai 3 kali nih!!
okay okay..
photography is an expensive HOBBY!!

ashley said...

Gj,

he he he..
bab pricing tu sebab dia kena beli CAMERA dan peralatannya seperti lenses/flash/printing/..kena la COVER..betui dak?

Gurindam Jiwa said...

Kat Malaysia ni pun kamera, lens, flash, printing... semuanya kena bayar juga... Belum lagi masuk petrol, tol, makan, minum... he he...

ashley said...

Gj,
jadi...
CHARGE jangan tak CHARGE!!