Wednesday, August 05, 2009

EMPAT GERGASI??

Salam,

Hari Sabtu kelmarin SEPATUTNYA aku dapat ler berkunjung ke
KONSERT ANTARA DUNIA
yang mengenengahkan
4 GERGASI...
he he he
4 gergasi NASYID!
Tapi rancangan untuk MELAWAT ke Stadium MALAWATI itu terbantut apabila cik abang aku ni dah tak larat nak keluar rumah petang Sabtu tu..
Ya la..
pi hantag Aisyah ke Londang around pukul 11 pagi.
Sepanjang perjalanan HUJAANN.
Kalau perjalanan hujaaan lebat begitu memang agak memenatkan.
Patah balik around pukul 4.30 lebih sampai rumah.
Takkan nak keluar balik pergi Shah Alam pula.
Kalau ke Shah Alam dari Bangi melalui Puchong tu, mesti sangkut sangkut..
Tu yang agak malas sikit tu.
Badan pun dah lesu dek perjalanan pergi balik ke Melaka dalam hujan lebat!
hmmmm..
hari ni BARU aku tengok email.
dalam email tu adalah seseorang kirim pada aku satu keing gambor..
ha ha ha
"*UNTUK TATAPAN KITA SAHAJA.."
bunyi email itu...
okay okay okay..
ye ker?
"UNTUKTATAPAN KITA KITA SAHAJA?????"..ada persoalan di hatiku
bila melihat gambar yang dikirimkan itu BER ADDRESS satu website photographer yang kadang kadang aku pi jengok juga laaaaa..
tsk tsk tsk...
okay, nak bagi credit kat www.firdausmahadi.com
gambar gambar sedutan dari web dia.
harap maklum yer..
tiket konsert!

adik baju biru..
berkobar kobar nampak..
(aku tak pergi..jadi aku tak tau dia baca puisi ke atau nyanyi ke atau sajak ke)

rasa rasa cam sajak kut nuuuuu??


eh eh...abang Raihan...
Che Amran! dari Raihan...
ala...Nazrey Johaney dah tak derr dalam RAIHAN..
aku minat stail dia nyanyi!




HAH!! ada Pak Arab laaaa..
he he he..
sekali pandang cam anak Pak Usop Al Berangque pun ada gak..
tinggai lagi tak pakai spek jerrrr...

fokus kat jubahnyerrr
fuyooo..
stailo la JAHITAN INSANG PARI kat tengkok tu!




mariiiiiii..... ke...mari KOOOOOOO...
kata seorang pemuitis
Ya....
ya....
ya....

malangnya aku tak dapat DAAAAATAAAANGGGG...

he he he

sekian.







14 comments:

tasikmerah said...

aku minat pak arab tu kak. he he.


.

ashley said...

TM,
boleh tahan gak kan?
.
.
.
rajin makan madu kut pak arab ni....manisss

kucingorengemok said...

daku amat mencintai raihan... with or without nazrey, hihi (cam gatal je pulak bunyiknya)

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

nasyid tak besss....

saja nak habaq...





ha ha ha........kak hida. bila masa hang pi tgk konsert?...

ashley said...

KOG,
...Raihan dah kurang satu SENYUM!
he he he

cikgooden,
hang tak minat sebab NASYID ada lagu 'SELIMUT PUTIH' KAN?

...."bila Izrail datang memanggil"..

aku tak piii la...
saja nak boh gambark gambark ni!

Nizam.Ariff said...

Rentak nasyid lebihkurang sama je. kadang-kadang maksud nya tak sampai.

Cuba buat style Rabbani+Amysearch tu..

Nizam.Ariff said...

Aku lebih suka nasyid 70an ,80an. El Suraya misalnya..

ashley said...

Nizam,
ha ha ha..
Kalau cam Rabbani punya rentak..
bergegar cam tu ko suka ek?
aku lak tengok Rabbani cam kelako!

el suraya...
oh tu nasyid NOSTALGIK tu..
BAGI cikgooden, apa apa yang NASYID DIA KATA TAK BESSSS..

Aku pula suka senikata Nasyid..
Cam lagu Hijjaz
" Hidup bagai lampu dinding, yang dinyalakan di malam hari, apabila minyak sudah kering...ia kan pasti PADAM sendiri.."

INSAP INSAP..he he he

ashley said...

pssst..teringat sorang BEKAS penyanyi Nasyid yang dah bukak bukak BAJU!!

.....seni tu MACAM MACAM kan?

tsk tsk tsk tsk

Nizam.Ariff said...

Kak, senikata lagu Hijjaz tu sebenarnya dinyanyikan semula dari nasyid 70an... mungkin dari El Suraya kut. saing-saing lagu Pangglan Haji dan Selimut Putih.

Tu la, aku dah kata, lirik asyid moden ni tak menyentuh hati la, tak macam lirik dulu-dulu. Lirik sekarang macam baca buku mastika. Tak berseni, tiada rhyme. Puisi tak mantop.

Tapi, ada juga lirik yang puitis dan dinyanyikan pula, yang tu kira ok. Kebanyakkannya dari lagu Raihan.

kucingorengemok said...

sepohon kayu daunnya rimbun, lebat bunganya serta buahnya... :)

ashley said...

nizam,
lagu raihan banyak bersandarkan hadis..

KOG,
.....walaupun hidup seribu tahun, kalau tak sembahayang apa gunaaaaanyaaaaaaa...

chewah!
( waktu rehat rehat kat sekolah sambil (bertempik)...bersuara kuat ngan budak budak..jaga TANGGA!!)

DrSam said...

ingatkan pergi shopping sakan hari minggu kat GIANT tadi :0

ashley said...

Dr Sam,
uikssss..
mentang mentang la dah TEMPAH baju raya.
INGAT Shopppiinggg jer...

err..giant ada jual baju raya ke?

( jenjarang sekali masuk GIANT atau TESCO)