Sunday, August 09, 2009

Ziarah Sabtu..

Salam,

First of all segala visual agak kurang memuaskan sebab pakai handphone Norkiah ni..
memalam memang tak sharp!


Malam tadi berjaya lah juga aku ke rumah adik aku di seksyen 7 bagi meraikan tempat kediaman barunya..
Ramai gakla a sedara mara yang dapat hadir..
Susah payah tau..
segenap penjuru.....
he he he

Kali ini makanan di order khas dari Restoren CikPah ( bukan restoren kakpah tau!)
tapi restoren ni biasa masuk gak la dalam entry kakpah

he he he he Aturcara semuanya lepas 'Isya..
aduhai..

perut aku agak berbunyi bunyi sebaik sampai..
maklum la

aku hanya makan SOTO pukul 10 pagi dan makan sepotong kek pada pukul 4 petang.
nasi tengahari tak makan lak..
silap betuiiii..
lepas solat 'Isyak ada bacaan yasin..
ada juga Tazkirah yang rengkas rengkas..

krukkk krukkk krukk

bukan perut aku jer berbunyi..
orang lain pun sama!
ishhh... tengok anak buah aku ni...
ko tangkap gambar aku ek?!!
aku tangkap gambar ko DULU!

Ni anak si BUDIN, alaaa BUDIN tu....
wakaka


Kan aku dah kata ada juga orang yang berbunyi perutnya..
hah!! tu apa tu?

orang tazkirah kat depan, korang tazkirah kat dapurrrr..




tengok acik sorang ni..tekun jer kan dongar Tazkirah..
errrr..

sesuatu telah bermain di kepalaku!!

Tak sampai la ko kat ALAMANDA nanti Ashley oooi

Dia buat roadblock kat susur masuk Putrajaya!
Kan aku dah kata..

Muka acik aku ni aku nak tempel masuk Blog aku!
jangan marahhhhhhh...


Senarai sedara mara yang berjaya sampai :-

1) Bonda aku la..without pasangan setahun jagungnya..ha ha ha
2) Adik adik aku , si Budin dengan keluarganya
3)Si Na dan si Wi yang masih tiada pasangan...
4) Si Sha bersama Hasannya dan F&N
5) Aku bersama dengan 3 orang anak tanpa suami yang tersadai di rumah..
6) Acik Yan dan Man beserta 2 pupu aku
7) Yeop Tapa dan isteri
8) Fira sepupu aku dan keluarga
9) sharil sepupu aku sekeluarga

10)................dan ghamai la lagi..
malas le pulak nak nyenaraikannya..

LENGUIH tangan wehhhhh









10 comments:

kakpah said...

oo.. ada adik kat sini ek. Meriahlah korang.

ashley said...

kat bangi ni banyak kaum kerabat kakpah...saja jer tak habark!

1) adik kat seksyen 7
2) sepupu kat seksyen 8
3) sepupu kat bangi tambahan
4) pak sedara ( sepupu mak) kat jalan 6 - mohd ali tuuuu!!
5) pak sedara ( sepupu mak gak ) kat sekyen 4 tambahan ( adik md ali)
.
.
dah adik beradik mak pun 10+4 orang..mahu nye tak beranak PINAK!

umi_e said...

kalau hari raya pastinya meriahkan... sekali jalan je :p

Gurindam Jiwa said...

Para bloggers Bangi tak jemput ke? Tentu lagi meriah.

Nizam.Ariff said...

Rumah kat sana dah mahal la... tak mampu nak beli...

kucingorengemok said...

tazkirah kat dapur pun pahala jugak... drpd lapar sampai pengsan, kira dosa gak tu tak jaga kesihatan diri hehe

ashley said...

Umi-e,
satu hari paling banyak 2 rumah je yang boleh diziarah..letih ngan bebudak..

GJ,
blogger punya lain hari kut..
apa pun kena tanya TUAN EMPUNYA RUMAH la kannnn..

ashley said...

Nizam,
mampu atau tidak, aku dah tersadai kat sini..mana ada rumah yang MORAH MORAH dah NIZAM..

KOG,
mujur aku tak PENGSAN...
cepat cepat aku joint demer gak!!
ha ha ha..
pahala tuuuu..tidak membazirkan makanan!

tasikmerah said...

yg ko malaikat sgt tu ngape. dah kruk2 tu gi la dapor. sebat le apa yg ada. he he.



.

ashley said...

TM,
aku cam malu malu alah juga laaa..
ha ha ha..
aku tengok semua orang (melainkan anak sedara aku)
cam diet diet jerrr..
perut demer besor kacang pea kut!