Thursday, August 13, 2009

Berita Kematian (H1N1)

Salam,

Entry bertajuk 'Siapa yang kena' ada aku mention isteri kepada kawan suami aku dijangkiti kuman H1N1 nih.
Masuk ICU dah dua tiga hari.
Dia memang ada ASTHMA..
Kelmarin depa habark kata dia beransur pulih...

Tapi sat sat ni suami aku dapat call, isteri kawan dia ni meninggal pukul 8.30 pm tadi.

Seorang guru sekolah yang tinggal di Lavender Height, Senawang.

Aku tak kenal dia tapi suami aku kenal her husband.
Suami aku dan suami dia, ex-Izzuddin, Ipoh..dan ex-SMAWP.

Innalillahi wa inna ilahi rajiun..

Hari ni saja dapat berita dua kematian..
Al-Fatihah..
sekian

17 comments:

Tijah said...

innalillah...

tempat aku tu kak.

Nizam.Ariff said...

Sekejap ok, tetiba dah tak ada...

kakpah said...

alfatihah. H1N1 semakin mengamuk.

ashley said...

Tijah,
rasanya suami aku pergi ziarah kut..
geng geng yang satu sekolah pakat dok nak pi.kengkawan tempat kerja pun mana yang dok belah seremban sana, tolong tengok.
rasanya kebumi lepas Jumaat kut..

Ooo hang dok kawasan situ ka... Dah sampai Lavender tu tiga empat kali gak laa..

Nizam,
Aku dok perati la kan...
selalunya kalau orang sakit teruk/lama tetiba dia sihat, kebarangkalian besar lepas tu tak lama ja dia akan piii..
agak agak apa hikmahnya?

kakpah,
sorry la sebab
Huda tak pi sekolah lagi.
abah dia tak kasi..
risau habis dia..
yang meninggal ni isteri ex-schoolmate dia.

tasikmerah said...

alfatihah

Insyirah said...

Al-Fatihah. Takziah kepada family arwah. Semoga familynya sabar dan tabah hadapi dugaan ini.

ashley said...

Tm,
sama sama lah kita memperbanyakkan doa..

insyirah,
ya..begitulah hendaknya.

lukmanw@gmail.com said...

Salam Hidayah

Ex-Izzudin, ex-wilayah? sapa tu

Lukman

lukmanw@gmail.com said...
This comment has been removed by the author.
ashley said...

waalaikumussalam,
Lukman,
yang meninggal ni isteri kepada Hamka (batch 79-81) Izzuddin..
senior setahun.

wife dia tak tau nama apa..

Tijah said...

ye la kak. carlos ckp tadi ada annoucement nak solat jenazah lepas jumaat. dia cikgu eh kak? sian ek? ada anak2 eh tak tu?

ashley said...

Tijah,
aku rasa, ada..

lukmanw@gmail.com said...

Tq Hidayah

Mmg saya kenal Hamka tu - diapun rapat juga dgn saya dulu semasa di Izzuddin.

Lukman

lukmanw@gmail.com said...

Hidayah

Tlg emailkan no. hp/email add. che abg ke; lukmanw@uum.edu.my

10 minit tadi saya terserempak dgn Dr Wan Abd Rahman Kudzri - dia kirim salam kat che abg. Dia skrg Pegarah Pusat Islam UUM.

Terkejut dia dengar berita isteri Hamka tu.

Lukman

ashley said...

salam,
lukman,
saya dah smskan no tepon my hubby. mr saif.
I have your number in my phone.

Lukman said...

Thanks

Udah kontek itu Bung Hamka. Sama-sama mainnya bola di Izzuddin 1980-82.

Bung Lukman

ashley said...

Lukman,
good..
moga perhubungan antara rakan taulan dapat dipereratkan..InsyaAllah..