Thursday, August 27, 2009

Telekung..

Salam,
Cam comel jer budak kat bawah ni kan? ha ha
Ish..ngikut muka sapa le gamaknya tu..he he he
.
.
.
.
Budak ni semenjak dua menjak Ramadhan dah mula rajin sikit nak solat lima waktu.
Kalau tidak, nak solat satu waktu pun payah..
.
.
Jadi oleh kerana dah mula menunjukkan minat nak solat ni maka abahnya pun suruh lah uminya membelikan kain telekung comel untuk kanak kanak ini.
.
.
Umminya pun apa lagi ambil peluang merayap ke WARTA..
( bak kata kakpah..mana lagi nak shopping kat BANGI nih..ha ha ha..)
.
.
Dapatlah satu kain telekung..RM30 hengget.
okay la tu..
siap berbeg...jadi laaa..
Untung budak sekarang..Zaman aku telekung comel comel cam gitu mana ada..Jadi ada la alasan aku untuk tak solat..ngeh ngeh ngeh..
Kut nak solat pun mak aku suruh pakai telekung cam kat bawah ni!!

1.Ambik kain batik mak...ikat kat belakang kepala cam yang ditunjukkan!

2) pastu tarik bahagian bawah kaki kain dan serkup masuk kepala..
hmmmmm dah ghopa orang Afghanistan pun ada..


3) pastu....AUUUUMM..CHAK!..
Kut nak buat NINJA turtle pun boleh..
kasi nampak MATA SAJA!

Ni la ghuper telekung masa aku berlatih solat kocik kocik dulu..
.
.
.
.
werena wereni gituuuu...
he he he he..

sekian.





19 comments:

Insyirah said...

Comelnya telekung kain batik tu.

Siapa yg kena jadi model akak ni? Hehe.

Gurindam Jiwa said...

Warta dah tak wujud dah. Itu tempat ialah Bangi Utama. Core tenantnya sekarang ialah Pasaraya Bintang yang kontroversi tu.

ashley said...

Insyirah,
modelnya orang yang sama pakai telekung putih tu lahhh..anak murid kakpah! ha ha ha..

GJ,
oooooookaaaayyy la!

Tijah said...

aku dulu main ninja2 cenggitu kak...

Ielaz said...

hahahahha..kelakar la kak...sama ler masa kite kecik2 kalau nk semayang pun pakai cenggitu gaks..klako nyer...hihihihi

ashley said...

Tij,
ni sah ler nih..
mak ekau suruh praktis solat, ekau main NINJA TURTLE!!

Lelaz,
kut ada nak pompuan esok..dah besor sikit boleh le buat ulang siaran zaman kita kecik comei..
he he he..

kakpah said...

telekung batik tu aku pakai untuk main hantu hantu keh..keh..

ashley said...

kakpah,
he he he..punya la berantu!

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

gini la gaya aku pakai samping sekolah masa mencilok tembikai di stor dewan makan masa sekolah dulu

ha ha ha

ashley said...

Cikgooden,
....oooooooo kau ke orang yang menyamar jadi hantu KUM KUM dulu ek?!!.....

deen, ko minta halal tak kat pakcik dewan makan lepas tu?

siapa yang dapat syer sekali dengan hang nih!!
takkan pulun gherkah tembikai sensorang kutt.

Lukman Wan Mat Daud said...

Salam

1. Tak boleh tunjuk gambar ni kat org rumah sorang aku tu - kami tak ada anak pompuan :-(, sdgkan org itu punyalah byk :-)

2. Boleh minta Che Abang bagi (poskan)70 sampul peket duit raya bank dia? Rujuk http://izzuddin8084.blogspot.com

Lukmanw

ashley said...

Lukman,
1)Rezeki seseorang tu lenlain..Kami pun jenuh nak dapat MUHAMMAD!..alhamdulillah.

2)Tahun ni tak tau macam mana lagi..sebab start minggu depan, dia dah start jadi BUDAK SEKOLAH kat INCEIF selama setahun. (FULL TIME)

Selalunya memang dia dapat banyak...
Yang tahun lepas pun ada banyaaakk lagi.
Sampul je la..
BUKAN bersama isi..ha ha.
Kalau yang tahun lepas punya, okay ke?...tapi cam tak best laa..

tasikmerah said...

hahaha... aku sama ngan tij. main ninja2. ha ha.


.

ashley said...

TM,
ooooh..aku dah jumpa NINJA turtle satu lagi..mana lagi dua?
.
.
.
cikgoodeen tak masuk sebab dia geng NINJA lain!

Lukman Wan Mat Daud said...

Salam Hidayah

Tahun lepas pun ok sbb bila kanak-kanak itu ambik isinya akan dibuangnya sampul itu.

Courierkan ke;

265, Rumah Awam Jln Stesen
34600 Kamunting, Perak

ashley said...

okay..
set..nanti dah pos, I sms.

yuyee cap limau said...

kak memang pasaraya bintang tu kontroversi ke??cam komen GJ??

ashley said...

Yuyee,
entah lah dik..
GJ, you have to explain.

Gurindam Jiwa said...

Orang cerita macam-macam. Kita dah lama jarang shopping kat situ. Dalam e-mail ada banyak cerita. Kalau cerita kat sini nanti kira gossip terbuka pulak.