Monday, August 31, 2009

Wah..Budin kahwin 31 OGOS LA!!

Salam,

Hi Budin..
masih kah kau ingat, kau berlari lari anak..
mendahului pengiring untuk berakad nikah..

dan aku keras perut gelak tengok pengantin tak sabor..

masihkah kau ingat bila pengiring mu tersesat di dalam Masjid Biru Shah Alam itu?
dan kau telah sampai dulu bersila di depan bakal BAPA MERTUAmu..

masihkah kau ingat betapa itu sungguh melucukan..
maksu, kak Mimah dan aku memerhati telatahmu, BUDIN..

dan..
aku dengan perut boyot mengandung 8 bulan..
bergegar gegar menahan ketawa..

SHHHHHH....
HARI INI DALAM SEJARAH...
( actually Budin nikah malam 30 ogos ..tapi sebab dah dekat 31 kira sambut MENDEKA MENDEKA MENDEKA laaaaa..betui dak Budin?)
31 tu kenduri kan...

ke kamu nikah 31, kenduri 1 hb sept..

wei..mana le aku ingat..bukan aku yang kahwin!!
ha ha ha

anyway, sebenornya Taknin nak ucapkan hepi anibeseri yang ke 8!
......yang tu aku ingat sebab Raudhah lahir tahun tu.

sekian

9 comments:

AZANI said...

selamat ulangtahun perkahwinan untuk budin dan semua yang berkahwin tak kira bila tarikhnya.Semoga bertambah tambah ulangtahun perkahwinan,makin bertambah manja dan sayang bagai pengantin baru.......





iklan dari kopi Tongkat Ali dan Kachip Fatimah....

4 'so' bersaudara... said...

Betoi la tu mak ngah...

Nikah 31 Ogos..
Kenduri 1 sept di S.A
manakala 8 sept di Semanggol..

Awat tak rakam aksi2 lucu tu? mana nak ingat dah... masa tu abah tgh gabra.. + excited! hahaha

Kpd Azani tima kasih sbb wish utk abah kita...

boleh baca entry berkaitan kat sini:
http://nawalsofiyyah.blogspot.com/2009/08/coretan-cuti-seminggu.html

ashley said...

Azani,
tu anak sedara dah ucap Tq..

4 sedara,
ha ha ha..masa tu mana ada beli BIDIO lagi!!
rakam dalam ingatan je laa..
tapi abah korang jadi pengantin memang sempoi..
he he he

kak ina kl said...

salam ashley...akak dtg nak jenguk kamu dah buat pizza ke belum?


alahai kesian anak lelaki kamu tu kena lepuk...memang budak lelaki ni lain sikit perangai dia orang..kadang-kadang boleh hilang sabar di buatnya..nasib baik se orang..klu ramai lagi pengsan..

kakpah said...

wa... tiap2 tahun satu mesia sambut ulang tahun perkahwinan sibudin.

ashley said...

Kak ina,
semalam tak sempat nak mencanai dan beli bahan..
ada macam macam hal..
semlam main ORDER saja..
satu menda tak masak!
he he he..
saya simpan resepi kak Ina..
tu yang sayang kat kak Ina tuuu..
selalu bagi idea bagus punya!!
ingat memang nak buat semalam. budak budak pun dah excited..
tapi..buat cam no.

kakpah,
tu la..best kan?!!

GPI SKSV said...

Terima kasih semua..
Terima kasih brader Azani..
Terima kasih kak pah..

dan istimewa untuk pemilik blog ini..
Terima kasih 'ashley maddock' atas satu entry khas untuk ulangtahun perkahwinan saya...



(rasa mcm glamer sgt la pulak.. sebab 1malaysia sambut!)

Ya Allah, jauhkanlah diri ini dari sifat riya' bongkak, takabbur, ujub dan sifat mazmumah lain yg sama waktu dengannya... AMIN.

Me Tomei said...

GPI,
ha ha ha..
glemer tu haper?

ashley said...

Hish..apasai pulak nama MEI TOMEI ni kuar!!
Ni mesti tak sign out dulu nih..
Cakap elok elok kat Pak Njang tuh!!
he he he he

ALa pak Njang pemes kan? Ingat tak Pak njang masuk TV?? nak tengok gambar tak??