Monday, August 24, 2009

Oh My God!..kenapa aku bermimpi Tijah pula?

Salam,

Memang selepas subuh tak elok tidur. Aku cuba untuk tidak tidur dengan berada di depan netbook aku ni..tapi lup lup lup lup...mata terlolap jua.
.
.
.
.
.....tiba tiba aku berada dalam kereta aku.
Cuaca sungguh tak menyenangkan.
Kelam..kelabu..Angin kuat.
Aku memandu. Entah ke mana..
Aku tak tahu area itu.
(pesen sesat juga ka dalam mimpi pun?!! ha ha ha)
.
.
sekali aku sudah berada di hadapan sebuah rumah banglo kecil yang indah.
tertulis di situ no 9 Jalan 1/2A..(wah.. siap bagi address lagi)
.
.
.
.
BBBANGI? sSekali aku tengok di bangalow indah itu ada ramai orang.
.
.
Tijah muncul dari dalam rumah itu. Menyambut kawan kawannya.
Aku berada di dalam kereta. Tidak jauh dari depan rumah itu.
Aku tidak keluar menegurnya. Sekadar melihatnya dari jauh.
Dia bersalam salaman dengan kawan kawannya.
.
.
.
Aku masih di dalam kereta...
lantas terus menghidupkan injin serta berlalu dari situ.
.
.
.
dan aku terjaga! Aduhaiii apasal pulak Tijah dok kat Bangi?
Bukan dia dok kat Lavender Height?
hisssshhh..
meraban lagi aku!

Heiii...hari lain tak der mimpi, bulan posa pula datang satu demi satu!
.
.
DAH! Aku kena cepat beredar dari katil ni.

sekian

14 comments:

Nizam.Ariff said...

Aku pun nak tafsirkan mimpi ni:

Akak dah nampak visi hari raya haji. Nanti, akak akan pergi beraya ke rumah Tijah.

Hahaha


Pose kak, pose...

kucingorengemok said...

aik, takde awan pintal²? kenapa tijah membawa udara jerebu? tak baik ko, jah... nayakan mimpi orang dgn angin kencang, hehe

Tijah said...

hahahaha. nasib baik ko mimpi aku keluar umah menyambut kawan2 kak. kalu ko mimpi aku keluar umah dibawa dlm keranda amacam? huwaaa! ok. aku nak kena tadarus ikut sazah mlm nih...


no 9? hampir betul. sbb no umah aku *009. opppss.

kakpah said...

tu tandanya tijah nak jemput ko gi open house kat rumah dia raya nanti. betul tak jah. jangan lupa ajak akak sekali.

(tijah haritu dah awal2 cakap tahun ni dia balik penang)

ashley said...

Nizam,
aku syak Tijah tak ajak aku..
sebab tu aku tak singgah..
hu hu hu..

KOG,
angin kuat....tup tup rupanya kipas aku yang terpasang macam helikopter!!
Gigil...

ashley said...

Tijah,
selamat bertadarus..
Ngaji elok elok. Jangan sangkut sangkut. Letih orang nunggu ko baca kang!
he he he..

kakpah,
dalam mimpi tu, apasal aku tengok jer dia dari jauh...
cam sedih jer mimpi tu...
haih!
aku rasa mengarut la..TIDUR SIANG!!

kucingorengemok said...

ooo tau! tau! terjemahan mimpi: jauh di sudut hati akak sedih ramai org follow/tinggal komen kat blog tijah (read: kawan² dia yg dtg raya tu), hihi... adakah? jgn sedih² camtu kak... ni kita tinggal komen 2 kali hari ni keh keh

ashley said...

KOG,
tak de la..
aku rasa aku rindu sesangat nak jumpa dak Tijah...
tapi malangnya Tijah tak nak jumpa...
wa wa wa..
( hari tu kenduri faris kat rumah kakpah pun, dia tak sudi datang...dia gi KL lalu lalang je Bangi nihhh...puas kitaorang nunggu tau!)

Eh, mana adik aku sorang lagi ni..

TMMMMMMM ooo TMMMMM...
.
.
.
smile..

Insyirah said...

Lepas ni kita tengok siapa pula yg masuk dalam mimpi akak. Kekeke..

ashley said...

Syirah,
alaa...
akak tak nak mimpi mimpi la.
Mimp gumbira ka sedih ka..
Mimpikan orang yang dah tak ada lagi sedih.
Akak biasa mimpi my father waktu bulan puasa tahun lepas..bila bangun rasa sedih teramat!

NJ@goboklama said...

KakAsh, itu bukan NJ lerrr...itu adik ipar, Tipah namanyerrr.. ;p

ashley said...

NJ,
he he he..nama TIPAH ni memang femeskan?
maka tertipu lah akak...

Tijah said...

ala kak...bkn tanak jumper. ai ni pemalu kannn. takpe. tunggu lagi 3 bln. ni tgh trening buang malu nih. heheh

ashley said...

Tijah,
malu sikit sikit takpe arr..
tapi kenape aku tengok ko ke hulu ke hilir...
tak de masalah pun?
siap bagi ceramah lagi...
ha ha ha

kalau aku dengar ceramah ko Jah, aku harap aku tak senguk senguk..