Tuesday, September 01, 2009

Selamat kembali ke sekolah..

Salam,

Dah habis cuti 10 hari.
Hari ni rutin biasa akan bermula kembali.
Cuma..dalam bulan puasa...

Pagi hantar Huda..ambik anak anak murid..sampai sekolah.
Ngok ngek ngok ngek..
Rehat..
Pot pet pot pet..
Habis kelas
Hantar anak murid, ambik Huda
Balik rumah..bedebumm..boleh tidur!!

he he he...

Semalam Maryam pun dah balik Lipis. Kakak Aisyah pun dah balik Melaka.
Maryam balik ngan mak ayah kawannya.
Aisyah pula dihantar oleh abahnya.

Hari ini yang excited nak pergi sekolah..ialah HUDA dan ABAH!!

Huda excited sebab hari tu dia monteng agak lama selepas demam dan abah tak bagi pergi.
Abah pula teruja sebab hari ini first day Abah in his new College.
Aku???
Macam biasa saja..
Tak de le excited sangat..
HA HA HA..
In fact macam draaaaaggggg jer sebab dah sedap sedap BERCOTI.
Eh..apasal aku nampak macam bayangan muka kakpah yang sedang MENJELING??

Yang dok berasap asap sekarang ialah si Zainab.
Pagi petang jer aku tengok dia dok pulun buat soklan kertas past years...
Relax lah Zainab!!
UPSR je..he he he

Untuk pengetahuan mereka yang mungkin tak da anak nak ambik UPSR,
peperiksaan ini akan berlangsung minggu depan.
Well..bagi anak Lukman yang akan menduduki UPSR juga..
Good Luck! Buat yang TERBAEEKK..
dan bagi semua anak anak kawan aku WARGA SMTSP yang ada anak nak ambik UPSR...
Relax...
InsyaAllah.. doakan mereka...

Pssstt....
Sekarang ni tiap tiap tahun anak aku ada yang ambik peperiksaan.
Tahun depan dua orang. Satu SPM dan satu PMR.
....tahun berikutnya UPSR..
pastu SPM, PMR...
pastu UPSR....
...begitulah seterusnya....InsyaAllah.

Aku hanya boleh bagi galakan, usaha mana yang boleh dan berdoa..
Moga Allah berjayakan semuanya..
InsyaAllah.


okay lah. Berhenti dulu

sekian

10 comments:

lukmanw@gmail.com said...

Salam

Tepeng hujan rintik dan mulalebat mulai 4.30 am. Bersahur dlm deraian hujan. Mujur ada bumbung.

7.00 am hantar anak dalam hujan lebat.

Sekarang 7.40 am masih kedengaran hujan.

Sekian ramalan cuaca siaran langsung dari Tepeng.

Lukman

kakpah said...

memang aku tengah jeling2 ni. gud luck to zainab. anak aku pun ada amek pmr. relek je dia.... aku plak yang gelabah soh stadi.

kucingorengemok said...

rawk sungguh ibu beranak 9 suruh anak relaks, hehe... kalau anak 1-2 orang je mesti maknya yang over² bacakan buku teks! haha

tasikmerah said...

kak, kalau tgh upsr tu bebudak lain cuti ke sekolah? hehehe.... maklum le. ank br darjah satu. tak de pengalaman. he he.


.

DrSam said...

semoga semua usaha para anak dan ibubapa menghadapi peperiksaan akan membuahkan hasil.

sempat juga ngok ngek dan pot pet ye :)

Insyirah said...

Kalau anak-anak ada exam, 1st time heh saya dengar ibu yg relaks berbanding anak. Selalunya parent la yg paling cuak sekali, duk pot pet pot pet kat anak suruh mereka baca buku.

ashley said...

Lukman,
Di Bangi cuaca mendung sejak awal pagi dah mula hujan pukul 8.45..
Balik sekolah hantar anak murid hujaaaaaaan jer..
Di sekolah kebanyakan pelajar 6 tahun berpuasa dan 5 tahun pula ramai yang tidak berpuasa..
sekian laporan dari BANGI!!

Kakpah,
alaaa...adik yang last!! Takkan maknya nak gelabah lagi.
InsyaAllah dapat buat yang terbaik tuhhh..8A dalam tangan. Budak lelaki study sikit pun dah boleh score..
he he he..

ashley said...

KOG,
sebab mak anak sembilan ni tengok anaknya yang ini gelabah..Dah buat soklan habis dalam buku pun suruh maknya beli lagi kertas kertas soklan di minggu minggu terakhir nih!!
aku suruh tengok dalam soklan internet jer..
pastu timing jawab soklan tuh..
dah usaha tu dah la...
nanti terlampau mikir sangat pun tak bagus last last minit nih..
kan?
ada rezeki, ada la..

TM,
ye..minggu depan cuti lagi 3 hari..ASEK cuti je lah kan?
he he he

ashley said...

Dr Sam,
kat sekolah memang le kena NGOK NGEK dan pot pet sebab dah jadi cikgu..
hai ya...l
etih ooo cakap bulan bulan posa nih..
tambah ngan bebudak tedikar nih..
demer dah la tak puasa..cergas macam biasa gak..

ashley said...

Insyirah,
anak pompuan berbeza sikit dengan anak lelaki..
studynya lebih sikit laaa..
dengark kata.
jadi maknya tak lah nak teruk teruk suruh study...
suruh tenang jer laaa..