Tuesday, September 29, 2009

Arabian DELICACY?

Salam,

Bila time raya ke atau bulan Ramadhan, selalu dapat hadiah dari kawan kawan berbentuk macam di atas tu. Sedap juga sekali sekala merasa makanan stail Arab. Rasa pudina. Manis manis kurma gitu..
Ada kacang almond, pistachio, kuaci dan sebagainya.
Semalam pun suami bawa balik dari ofis satu kotak kurma bercampur dengan kurma yang berinti almond bersalut choklat. Orang selalu beli cekelat jenis ni kat Mekah. Entah siapa bagi..Mungkin ada kawan yang baru balik Umrah kut.
Bila makan delicacy yang rasa pudina macam kat atas tu, dan dan terimbau kenangan bersama sama dengan mak mak dan pak pak ARAB.
.
.
.
.
Dan dan pulak teringat peristiwa geng pemuda pemuda ARAB berlari larian mengejar satu SHOW...
Alaaaaaa...show ni depa juga yang anjurkan kat sekolah aku dulu.
Yang ada adik manis pakai baju jurai jurai tu

hmmmmmmmmm....
.
.
.
errrrr...
Time wedding, sebenarnya puak puak ARAB ni suka jemput orang yang pakai baju lagu ni nari gelek gelek dalam majlis depa.
AMACAM?
Siapa yang nak buat kenduri nanti, ada berani jemput?
he he he...

sekian

4 comments:

cHeRyNa PiReS said...

akak...pistachio tuh tak tahan tuh...bestnye...nak gak...nak...nak..nak...bestnye...geram!

* kalau sha pakai cenggitu kan, mat2 arab terkam tp mat2 melayu lari (perut besar la!)

hihihi...

ashley said...

CheryNa,
....dan aku tak sanggup tunggu!!!
ha ha

Ooops said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ashley said...

Komen nombog SALASATUN tu aku kerat...sebabnya entah omputih mana laa.
walaupun komen dia tak de mende.
Tapi Blog dia tak berjenis.
Aku agak tajuk entry aku ni attract yang tak berjenis cam ni!
haih...