Thursday, September 10, 2009

Teringin nak jumpa you all..

Salam,

Raya ni I teringin la jumpa kengkawan siber I nih..
Camner?
nak buat open house...kesian..
rumah tonggang langgang..
nak buat kat luar lak..
cam tak beshh...

kita POT LUCK?
tapi kat mana?

You all tengok skedul masing masing sat..I ni pun bukan main..
WALAUPUN cikgu tadika jer..

3/10 mesorat rumah bos sekali sambut raya ngan cikgu cikgi
25/10 ada graduation day
31/10 kenduri anak bos

3 hari ni dah kena booked dah.
itu belum masuk hari kena temankan suami gi jemputan raya...
aiseh men..
kadang malas nak pergi...
sebab ada ke jemputan raya buat kugiran pop yeh yeh??

..ishhh..tak sior aku...
kalau tahun tu sahaja boleh tahan lagi...
kalau dah tiap tiap tahun?
..cam tak kuasa la kan..

lepas tu pulak aku nak juga puasa enam..
dan gantikan juga 8 hari yang terbengkalai hari tu..
.
.
.
hmmmm..
Ya Allah..engko kabulkan lah permintaanku ini..
amiiinnn..

Bukan ape teringin nak jumpa....:-

Insyirah yang comei
Yuyee yang cute
TM yang jelita
Tijah yang happening
KOG yang oren
Azza yang bergaya
Doc Ida yang cool
Doc Catlina yang ceria
Cikgu Siti yang mantop
NJ yang anggun
Lelaz yang JAUUUUHH..
Nik ha..yang..hari hari jumpa
Kak ina yang ...yummmyy
Kak Umi yang..dikasihi
Dalilah YANG SENTIASA DALAM DOA dan INGATAN...
Salmi...ANO..he he he yang dekat di hati
dan of coz...
.
.
Kak pah YANG sporting!!!


dan memang lah termasuk senarai...

Nizam yang berkepak..
Azani yang bertanduk..
Cikgooden yang pening pening..
LukmanW yang berinformasi terkini..
Doc sam yang COOOOLLL..
Arsaili yang pemalu....
Gurindam Jiwa...yang yang yang yang..yang apa ek?
Zafi yang agak lama dah tak hapdate..
Addy yang tersendiriiii..
Berahimnyok..yang berbahasa bahasi..
Pak Usop Al-Berangque yang penuh pengalaman
.
.
dan of coz atuk FARIS yang sporting macam UWAN Faris gak!
.
.
.
lelain dalam senarai bloglist aku tu, aku baca diam diammmm..
dan yang datang baru kenal kenal tu,
jemputlah meriahkan lagi blog aku dan kawan kawan lain ini juga...

errrr si empat sedara ngan GPI sksv???
camaner?
demer tu bukan kawan gak ker?
ha ha ha..karang kecik ati pulak..
okay okay
no problemmmo...

JOINT DE GROUP ALSO can wat!
he he he..
.
.
.
kalau datang, sila bawak bekal kaw kaw juga...

errrrr....
TAPI BILA??? CER kabor kejap...!

.
.
he he he
.
sekian

24 comments:

kak ina kl said...

salam ashley...ha..ha..ha..good idea....nasib baik nama akak ada dalam senarai...patutlah teringin nak masuk sini...nak jumpa member cyber ni boleh...tapi masalahnya msg-msg sibuk gi raya..

nak join kena tenguk masa dan tarikh yang sesuai...

Nizam.Ariff said...

buat luar bulan Syawal la... buat apa terburu-buru, utamakan sedara mara jiran tetangga. Setakat kuih muih raya bulih buat balik... hehehe

4 'so' bersaudara... said...

"Eh, kakak.. nama kita pun ada aa..
Mak ngah ingat kat kita jugakk...." -Kak Ngah

"Nak itut judak..." - Nawfal

GPI SKSV said...

Insya Allah akan hadir, sebagai tanda sokongan.. Bab pot luck ni.. kena tanya org dapur... Teman idak le reti...

DrSam said...

bloggers' raya gathering pot luck style - memang idea yang bernas lagi bergeliga. Cadangan diterima dan disokong 100%.

Insyirah said...

Nama first tu, terharu! Chewahhh...

Kalau betul buat, insyaALLAH akan menjelmakan diri ini nanti.. :)

siti_m said...

wah.. saya pun termasuk dalam senarai.. insyaallah kalo kena masa dan waktu saya akan datang bagi sokongan, cakap je bila...

Tijah said...

kita jmpa kat warta kak. sambil borak2 leh makan kacang byk jual kat bawah tu...

Norazah said...

Ashley, klu ada masa mmg nk jumpa dgn u, tkonang dgn kwn2 kt kppitm dulu. tp masa membataskan, nk blk kg kt johor seminggu then bila dh naik skola, dh sibuk pulak. but klu ada waktu bolela sy turun ke bangi, insyaallah. Selamat hari raya aidil fitri.

ashley said...

kak Ina,
kalau dapat jumpa ngan kawan kawan siber yang tersenarai, mesti menarik kan?

Nizam,
idea yang bagus tu..tapi tak dapat jumpa kakpah laa..
ngan jiran jiran, kita orang memang buat perjumpaan kejiranan EVERY year since 1996 lagi..
ngan adik beradik sanak sedara..jumpa masa raya..
insyaAllah

4 sedara,
okay..duit raya mak Ngah tak lupa InsyaAllah..
ha ha ha ..Nawfal tu tak yah TRICK nak ituttt..

GPI sksv,
orang rumah tu kena bawa ketupat nasi..
PAKAI DAUN KELAPA!!bukan pelestik ADABI/NONA....
kui kui kui

Lukman Wan Mat Daud said...

Salam

26 Sept Sabtu Cik Abg ada rumah tak? Ada kelas minggu tu - terdetik nak melawat cik abg dgn Hamka.

Lukmanw

ashley said...

Dr sam,
idea potluck tu digunapakai semenjak zaman STUDENT lagi tuhh..
bukan idea baru!

Insyirah,
kut tak terjumpa waktu raya, akak tunggu ko punya JEMPUTAN je laa..hai hai hai..
(kut orang jemput kiterrrr)

siti_m
kut cuti sekolah terus lepas raya kan BESH? kan kan kan..

ashley said...

Tijah,
betapa EXCLUSIVE nya WARTA ituh!!!
ha ha ha ha

Norazah,
you have to desrcibe yourself..nak kena recall siapa lah NORAZAH nih..NORAZAH ni kira IU1 ke nih or IU2?
saya IU1..

ashley said...

LukmanW,
saif tak dak kelas on saturday, sunday and monday..hari lelain tu ada.
kami balik lepas solat raya..
selesai solat di BANGI baru ke Ipoh...tidur di Ipoh.
raya ke2 ke Semanggol..tidur di smanggol.
raya ke3 ke sg petani..tidor di sg petani...kemudian patah balik..
Mungkin by Khamis 24 atau Jumaat 25 tu kami dah ada di Bangi semula..
MUNGKIN..
wallahualam
apa apa pun kita contact lain nuu.

kut kut kami pun pi RONDA ke KAMUNTING dulu..smile..
get READY!

Nik Ha said...

masuk senarai gak..yeay! :)menu rasmi saya bihun singapore je..ekeke..asal potluck bwk tu je sng nak msk ;)

Lukman said...

Salam

Che Abg tak balik Trong ke? Semanggol?

Kalau Raya ke 4 ada di Taiping, singgahlah rumah. Ada geng Izzuddin8084 nak dtg hari itu termasuk dari Jeddah.

Lukmanw

kucingorengemok said...

aku oren je kak? tak comel/mantop/ceria/cool/bergaya..? merajok la camni :( kih kih, getik no gayanya

tasikmerah said...

aku cadangkan hr sabtu belah petang. sabtu bile2 la kak....

kak, jelita tu aku bohong je tau! muahahaha...


.

ashley said...

Nik Ha,
nak tengok anak ha yang sulong tu dia jadi lagu mana...he he he

LukmanW,
Trong tu adakala pi round ja..jumpa sepupu sepapat dia..
tak tidog sana dah..
rumah TOKWAN dah dijual...
SEMANGGOL is my kampung laaa..
okay I'll tell him about the 4th raya!! tengok le cam ner nanti.

KOG,
dahhhh..
aku nak describe mende..
ha ha ha
KOG yang handai TERbakorkan kek BROADBAND???
he he he...

okay okay aku dapat satu!

KOG yang TANTALIZING..( gunakan makanan laa of coz..)

TM,
JELITA tu dah jadi TRADEMARK kamu..
tak boleh nak dipadam lagi dah..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

buleh saja...habaq ja tarikh..sampai ja aku..kalu tak sampai jasad...roh ja aku hantar...buleh?.

ashley said...

Cikgooden,
Weiii..hang jangan main main ngan ROH keluag jenjalan nih!

yuyee cap limau said...

salam kak
waa terharu name kite ada jugak
hehe..nak sangat join potluck..
slalu je tengok blog orang lain join sesama mereka
moh kak kite berganding bahu wat same2..tingin sangat nak jumpe kak of course la,kak tIJ,insyirah,kak tasek,kak PAH,KOg,acik dan semua la bloger-bloger yang disayangi..
nebes nie tau..huhu
moga ukhwah kite berterusan kak
dengan cara potluck nie,makin merapatkan hubungan kite sesama muslim

ashley said...

Yuyee..
insyaAllah..
akak cuba nanti!

Gurindam Jiwa said...

Apa citer dgn idea ni? Atau dah buat diam²? Set je tarikh tu. Sapa boleh dtg, dtg. Abis citer.