Monday, September 14, 2009

ADABI OOO ADABI!!

Salam,
Bagus Cik ADABI..
Raya tahun ni tak yah la aku bersusah payah nak membeli segala macam perencah.
Guna saja apa yang telah diperolehi..
he he he..
alhamdulillah!!!
Banyak juga menda yang telah diproducekan oleh Cik ADABI ni kan?
Yang aku tak pernah cuba guna pun ada.
Macam segala perencah nasi goreng kat bawah ni.
versi nasi goreng ikan bilis?
versi nasi goreng tomyam..?
versi nasi goreng china..
versi nasi goreng ayam..
versi nasi goreng kampung..

aku jarang sesangat guna perencah..
selalunya aku bedabab bedebup..
tumbuk sendiri apa apa yang aku nak masukkan dalam nasi goreng aku!

perencah rendang pun ada?
wahhh..boleh masak banyak mana gamaknya tu..
sedap ke?
yang ni menarik..boleh dicuba untuk MERENDANG daging nanti.

rempah kari udang, ketam?
uisshhh...bagus bagus bagus!
terima kasih daun keladi Cik ADABI!!
lain tahun BERILAH LAGIIII!!
.
.
sekian

13 comments:

DrSam said...

Tak perasan plak. ADABI ke ABADI ke...kita lelaki ni main balun aje.

p/s: buatle sticky mode cadangan bloggers gathering utk Raya tu :)

kucingorengemok said...

kalau kat rumah akak kena la campur semuaaaaaaa jenis rencah nasi goreng tu nak kasi cukup orang makan kot, hehe...

Nizam.Ariff said...

Aku selalu konpius dgn buku tu...

Insyirah said...

Ya ALLAH, banyaknya. Siapa yg BERMURAH HATI sgt ni? Hehe.

ashley said...

Dr sam,
nanti ye..kita ni kena cari tempat strategik dulu.

KOG,
tak per..satu perasa, dia bagi 3 paket.

ashley said...

Nizam,
yang ADABI lagi satu tu, dia buat soklan ramalan UPSR,PMR,SPM,STPM..tak bersedara dengan rempah kari udang atau ikan
ha ha ha

Insyirah,
tokeh dia la bagiiii!!!

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Dpt hamper raya ke? kalau x larat nak try semua perencah tu campak le ke bangi impian ni. Dapat sama2 mencuba dan sama2 merasa. Kira sedekah di bulan yg mulia la gitu.. kih..kih..kih

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Dpt hamper raya ke? kalau x larat nak try semua perencah tu campak le ke bangi impian ni. Dapat sama2 mencuba dan sama2 merasa. Kira sedekah di bulan yg mulia la gitu.. kih..kih..kih

ashley said...

Damai impian,
he he he.
tak pe.kita makan sesama LEPAS habis posa..

Lukman Wan Mat Daud said...

Salam

bende free mmg sedap.

Lagi sedap dan berkat kalau bagi kat org lain sama ;-)

Lukman

ashley said...

Lukman,
nak ke?
.
.
.
no problemo..

Lukman Wan Mat Daud said...

Hidayah

Nanti saya buat application paper/letter utk 4 - 5 rumah anak yatim di Trong, Sg Siput, Kati, Ipoh dan Grik.

Stok utk seminggu-dua pun ok lah.

Wassalam

Lukman

ashley said...

Lukman,
nak suruh saya supply rempah ratus ke?
Mana aku ada kilang!!
.
.
.
..kena ricky orang sebelah tuh.