Tuesday, June 30, 2009

Sessi MENGGELIAT...errr..lidah!

Salam,




Dulu dulu ada tak cikgu Bahasa Inggeris hangpa TOCER suruh baca poem cam ni?


"Peter Piper picked a peck of pickled peppers.

If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
how many pickled peppers did Peter Piper pick?"

Amacam?
Rasa macam dah dok kat obersi kan?

Tak pon rasa cam tertelan cabai ceruk ....


*sebab kena tegur ngan PUAN PENGETUA......typo......wat I min, CABAI JERUK


ha ha ha..

agak agak kalau aku TOCER bebudak suruh hafal POEM ni pulak,
berbaloi tak tenaga aku?

ngeh ngeh ngeh..

14 comments:

Nizam.Ariff said...

Aku bab-bab bercakap ni memang fail!
Apa lagi dalam bahasa asing camtu...

first!?

kakpah said...

cabai ceruk? apasai ceruk. ke ni pun sesi tergeliat lidah gak..

ashley said...

ha ha ha..
kat blog aku tak yah berebut nak first...
mana ghamai orang..
kut kat blog TM tu ye lahhhh..

ashley said...

ha ha ha..
kakpah..
taipin ero la tu..wat i min..
cabai jeruk!

azza_irah said...

hekhek kak..lebih dari cabai jeruk dulu kalau kena hafal poem2 gini..tensen je bila time ckgu tuh masuk...nak g skolah pun rs seram sejuk tau..campo takut dan menyampah kat ckgu dera suh ingt poem..hehee

ashley said...

azzzaaaa...
long time no seee..
whazzup whazzup...

eh eh...
tak baik tau nyampah nyampah kat cikgu.

dia nak kasi ILMU tu..
walaupun lidah rasa cam main jongkang jongket kan?
smile...

AZANI said...

rasanya tongue twisters ada dalam bahasa kita juga.

azza_irah said...

ehehh kak..
ada je...intai2 dari jauh..ekeke...sehat ke tuh...


bukan nyampah benci..
nyampah sb kena dera..
skrg bila jd ckgu kita dah paham camna prasaan budak2 bila kita bg tekanan kat dorang. nak g skolah pun takut tau..

ashley said...

Azani,
aku dera hang baca ayat kat bawah laju laju...selagi aku tak kata berhentiiii..JANGAN berhenti..
he he he

"Ramli dan Larry lari lari tengok lori merah dan lori biru lalu lalang."

ashley said...

Ezza..
bayangkan balik semula ke sekolah itu...boleh?

Baca ayat di atas tuu sesambil berdiri ATAS BANGKU!!
ha ha ha.
.
.
.
.
.
.
*rasa macam ketagih pulak nak DERA orang nih..

tasikmerah said...

kak, kalau ko tocer budak tadika kak... aku rasa sampai bulan puasa esok dia melakak! hahaha...




.

ashley said...

Tm,
ha ha ha..
letih nak tuutp telinga le pulak.

eh..tapi kalau dia bertukar mata jadi biru, camaner?

kucingorengemok said...

she sells sea shells on the sea shore - tobat :|

ashley said...

welkam kucingorengumuk..
ha ha ha..
masuk blog akak jer, ko dah tobat!