Monday, June 29, 2009

Hebat!!

Salam,

Sebenarnya dua minggu lepas aku pergi Putrajaya. Saja la..Ada anak kawan suami aku kenduri. Isteri dia attach ngan GOMEN. Anak yang kahwin ni anak kedua pasangan suami isteri tu.

Hmmmm....dah besag dah anak depa nu.
Lama dah suami aku kenai Pak depa.

Semenjak kami anak dua lagi.
Aku pun dah kenai ngan isteri dia semenjak kami dok Wangsa Maju lagi.


Ish..lama sungguh.

Ini kenduri pertama ..walaupun anak sulong depa tak bernikah lagi. Dia baru saja habis buat MASTER dia. Mungkin tahun depan kenduri anak yang sulong pulak.


Kenduri buat kat dewan..di Putrajaya ni.
Tapi yang lawaknya JENUH JUGA MELILAU CARI BANGUNAN yang betul!! ha ha ha..

Dah la pergi lambat! 3.30 pm baru nak sampai! Orang pun tak dak dah..

Dewan dah KELEAR!

Bagus juga..boleh kami PULUN MAKAN.



Tumpang dah sampai Putrajaya ni, biagla aku snap satu dua gambar bangunan kan..

he he he..


bagus architects ngan engineer yang buat bangunan semua ni
hebat hebat design depa!


Fulus yang keluag pun mesti HEBAT gak kan?!



Weiii..aku tak dengki khianat hangpa nak buat bangunan yang hebat hebat cam ni...

Buat la...


AT LEAST HANGPA ADA KHERJA GAK KAN???

he he he
Malah aku tumpang bangga!

Tapi aku nak habark mai la..

Hangpa kerja elok elok. Design bangunan hebat habat..cantik cantik..
make sure la bangunan ni boleh tahan 50atau 100 tahun akan datang..

Jangan masuk dua tiga tahun...



BRUUUUUUPPP.....ghanap tak tentu pasai..


weiiiii malu aaa kan?


Bukan apa..
FIRAUN YANG BUAT PIRAMID PUN,
DOK TERSERGAM LAGI PIRAMID DIA!!!

Apa barang..

dua tiga tahun bangunan naik

tup tup
runtuh sana
runtuh sini!
KAN?




17 comments:

Insyirah said...

Ala kak Ashley, tak ada apa yg nak dibanggakan sgt. Buang duit je depa buat bangunan banyak-banyak kat Putrajaya tu. Design dan architecture kemain hebat lagi. Kalau kak Ashley nak tau, semua bangunan kat Putrajaya tu banyak yg tak utilize. Ada bangunan yg kosong saja. Ada setengah bangunan tu plak, kalau ada 20 tingkat, yg utilize hanya 5 tingkat. Yg selebihnya jadi tempat penunggu. Apa kejadah buat bangunan besar-besar. Maknanya...bangunan je tersergam indah, tapi gunanya tidak. Baik depa guna duit tu gi tolong rakyat yg hidup susah ke apa. Dapat juga pahala.

Tijah said...

sbb tu la aku begitu yakin dgn safety rumah setingkatku ini kak. hehehehe...

tasikmerah said...

firaun tak makan rasuah. ha ha.


.

AZANI said...

bahagian yang kosongnya sebenar ada gunanya,nak bela jin.kalau tak pun pusat serenti baru...ha ha ha

ashley said...

Insyirah..
On the other hand,..at least dia kasi can sama itu architects and engineers, kontraktor, kuli kuli, suppliers, kilang simen, kilang besi...suppliers wayar etc etc..CARI MAKAN!!
CREATE JOBS apeeeerr..

kang ghamai lak kengkawan aku menganggur...laie poning palo!

Kalau runtuh..at least, LAWYERS pun ada gak la can nak debat kat court..
tak der le sibuk nak DEMO kat jalanan..
he he he..

ashley said...

Tijah,
ko caya sangat ke kat developer rumah ko Tijah....ha ha ha

ashley said...

TM,
sebab dia dah KAYO RAYO..mengaku Tuhan aperrr...

Azani,
cam tu ramai yang berbakat nak tinggal kat situ..MEWAH APER!

kakpah said...

Aku suka bahagian pegi kenduri yang orang dah kelear tu. Mesti korang pulun tak hengat segan silu lagi dah hehe..
btw, makanan masih ada lagi ke...

ashley said...

kakpah,
memang tak dak segan lagi haih..
siap kutip bunga telog ikut suka kami jaaa..
pastu ambik bekai lauk lagi..
dah orang nak bagi.

Tak ambik, tolak rezeki pula...

ha ha ha

Hamirdin b Ithnin said...

kau cerita hal kenduri kawin ke hal bangunan?

ashley said...

dua dalam 1

Nizam.Ariff said...

Bangunan = ayat bangun membuat atau bangun kena buat.

Bangunan tak bangun-bangun lagi memang sah tak ada pembangunan namanya. Oleh itu, bangunlah anak dirgahayu isteriku, pergi lepak di bangunan itu dan tunjukkan maksud pembangunan yang sebenar.

ashley said...

Nizam,
kalau engko buat definasi 'bangunan' biarlah aku huraikan pula erti NEGARAWAN.
'Negarawan' boleh didefinasikan sebagai negara yang mempunyai hartawan dan jutawan yang tumbuh bagaikan cendawan disebabkan membangun bangunan yang terbangun berkoyan koyan...

sekian..
he he he. SPM KONFEM A plus!

umi_e said...

hari ahad baru ni pun saya pergi kenduri kat PJaya :)

ashley said...

umi_e,
oh ye ker...
kenduri yang sama?

kucingorengemok said...

salam singgah... kata org gomen yg keje kat putrajaya - luar cantik, dlm serabut... boleh sesat, nak jln kena pakai peta :)

ashley said...

kucinguringumuk,
duduk..singgah ler takpe...

kena pakai peta?
hmm agak agak kalau masuk dalam rumah Pie EM tu pun kenai pakai peta tak?
he he he