Tuesday, June 02, 2009

Eye-On-Malaysia..

Salam,
Tumpang dah sampai Melakau ni teringin lak nak naik Roda Besau tu..
Chewaaah..
Jadi bila ianya dekat jer dari Mahkota Hotel ni, kami pun pergi le pukul 8 malam tadi.

Jangan tak MERASAAAA..naik pusing pusing.
Waktu RODA BESAU ni ada kat Taman Tasik Titiwangsa hari tu, tak teringin pun pergi..
Bila dia tersadai kat tepi Selat Melakau ni.....eh..naik pi lah kan..

Tengok Rega : Dewasa RM20, Kanak kanak RM10

Yang pi..aku, suami, Maryam..ni kira dewasa la ni..
Kanak kanak pula si Raudhah dan si Rahmah tu.

Husna dan Zainab ngan Huda, Muhammad dan Mawaddah tinggal kat bilik.
Depa dok tengok TV ngan ngadap komputer.
Huda dah berendam petang tadi kat kolam macam ngantuk jer..

so kalau kira mau RM 80 melayang..
tup tup tunjuk MYKAD dapat 50% diskaun..
worait laaa tu..naik round 6 kali.
Dok ingat tak mau berenti dah roda tu!!
Ha ha ha.

Yang si Raudhah dok kecut perut..si Rahmah lak dok over excited..
Hei..macam macam ada budak budak ni..
Tengok bawah nampak antara seriau ngan dak je la...

Aku rasa kalau depa buat macam kita dok naik roda kat fun fair...
open air gitu... baru ada thrill..
he he he...rasa angin sepoi sepoi bahasa gituuu..
ni macam naik elevator bercermin je laaahhhh...

anyway..NICE VIEW ...MELAKA AT NIGHT!!

(gamborrr?? alaaa banyak blurrry jer..nantilah sampai ghumah aku update gambor..)

sekian

7 comments:

kakpah said...

aku pusing ronda-ronda kota melaka asek pandang je roda besau tu. nak naik gayat.
Wehh kalau aku ikut atuk mesti aku jumpa hang.

ashley said...

Kakpah..
tak der gayat..
Buat biasa jer..dan jangan fikir bukan bukan. Kalau fikir bukan bukan....tu yang jadi panik tu!

Nizam.Ariff said...

Melakau ??? HAHAHAHA .
Tu tak boleh tahan tu, sabau je la. Aku cakap gitu kat mertua aku, dia piat lemak pinggang aku... hahaha.


Akak jangan balik dulu. Akak kena naik UFO yang tertusuk Keris Tamingsari tu.

ashley said...

Nizam,
tengok macam tak thrill jer..lagi pun kat situ payah nak cari parking laaa..one way lak tu.

4 'so' bersaudara... said...

naik aje keris taming sari tu.. saja wat syoq2...

alang2 dah dok melaka..

arsaili said...

salam..uiksss tak larat nak roda lepas tu confirm mabuk ahahha

ashley said...

4 sedara..
lain kali jer la..

arsaili,
yang ni tak de pressure udara..pusing lite lite gitu. tak mabokkk..