Wednesday, June 03, 2009

Mano den tak berguling sakit pewut..

Salam,
Makan boleh sebarang makan
Cakap jangan sebarang cakap..
Den bantoh!!
Jangan makan sebarangan..
Cakap pun keno eeii jago jago..
Aduhai..tak gheti aku nak cakap NOGOGHI ni.
Rasa macam balik PUTU RIKO jer kalau cakap NOGOGHI..
Sampah sarap kat atas tu le yang aku mentekedaghah sampai sakit pewut guling guling.
Mujurk ada nyawa lagi..
Kalau tidak..tinggai kenangan la blog aku ni.
mesti ada yang rindu kan??
ha ha ha...perasan..
Malam PERTAMA kat Melaka tu kawan suami aku belanja.
Pi sampai UJONG PASIR..
makan seafood ngan nasi lemak melaka haluuuusss gitu.
Waktu dok kat hidangan..
aku paling dekat ngan KUPANG ( kat tempat aku, rasanya kami pangge LOKAN )
jadi aku dok mengadap KUPANG la yang banyaknya..
suami aku dok dekat ngan sotong goreng tepung ngan udang bakar..
dia tibai cukup cukup la sotong goreng tepung.dia memang tak pandang kerang kerangan ni..
sotong goreng tepung tu memang sedap..CRUNCHY gitu..
Ikan merah bakar tu pun sedap bagai nak rak..
Ketam..meleleh ayark lioG!
tapi kupang ni macam ada mentah sikit..
tapi dek kerana segan la juga nak menjangkau jangkau tangan..
maka aku rataaahhhh la kupang..
Malamnya perut aku OKAY lagi..
dalam perjalanan ke JB pun OKAY lagi..
mujurk la kan!!
tapi dalam pukul 4 petang Ahad tu sakitnya perut memulas mulas..
Mula mula gi toilet ingat dah okay..
oooooo jangan memain ler..
Muntah sampai mencengkam perut..
Suami aku pulak meeting sampai 6 setengah lebih ngan client.
Pi sight visit lagi..
Malam baru boleh melilau cari klinik.
Dah la tak biasa ngan JB.
Aku pulak dah lembik..
Entah kat mana suami nampak farmasi..
singgah beli ubat...
KLINIK MOSTLY TUTUP..
hari AHAD!!
Makan ubat dalam farmasi tu jugak..
keluor farmasi jer..
BLUEEEEKKK..
tapi kak farmasi tu bagi ubat tidur yang dah ada effectnya..
aku tidur sepanjang perjalanan balik ke Hotel..
pastu sambung tidur dan terjaga pukul 3.30 pagi..
wehhh..tak solat maghrib dan Isya' lagi..
Jama' pukui 3 pagi...
JANGAN MEMAIN NGAN KERANG KERANGAN..
like Nizam said KERANG KERANGAN ni dok kat dasar..
depa telan mendapan yang kat bawah gak..
akuagak keladak yang depa telan tu, turut sama masuk perut aku..
aduiii..
jadi kepada semua
take care semasa bercuti ni..
okay
sekian

5 comments:

Nizam.Ariff said...

Aku rasa, kawan-kawan kerang tu mesti ketawa macam kerang busuk... hehehe

rehatlah... cuti ada seminggu lagi..

kakpah said...

Mai sini aku habaq kat hang. Kalau hang tak pandai cakap nogoghi jangan cakap no. Habih hancoq loghat aku. Hang cakap sebijik macam oghang asli wakakaka....

Weh, kerang dan sejenisnya tu memanglah pengumpul apeapetah.. aku takut makan.

ashley said...

Nizam.
ye..
aku kena rehat bersama sama dengan buku laporan pelajar yang 20 keping tu..
he he he..
aku nampak kerang kerangan yang sekawan, tolak tepi la..
ni kali kedua aku terKENA PENANGAN kerang kerangan...

kakpah..
YO laaaaHH..
aku stick ngan aku punya LOGHAT UTAGHA..

he he he..
tukag gambark BONGA pulak..
kui kui kui..
ni nampak sangat tak dak kherja ni..

AZANI said...

sebenarnya ada petua makan kerang ni...sebelum kau gigit aku, biar aku gigit kau, cakap kat kerang pertama yang kita ambil,gigit kerang tu, lepas tu ludah...bila nak makan kerang kedua, kita cakap kat dia,kau jangan macam macam, kau nampak kawan kau tu...
satu lagi
Baca Bismillahillazi La yadurru ma'asmihi syaiun fil ardi wala fissamai wahuawassami'ul 'alim.

eh...confuse laa, part 1 tu macam petua pakai kasut baru,kot..
Anyway,part kedua tu betul.

ashley said...

azani,
ko ni ada ada jer la..
part 1 tu aku rasa macam mengong le pulak..
part 2 tu rasa macam cerdik sikit..