Friday, December 11, 2009

World Computer Security Day

Salam,

Menarik la grafik kat iklan nih!
Oh ye...aku ambik kat kempen kesedaran World Computer Security Day.
Sesiapa yang rasa web, blog, email dia tergugat dan terkacau, boleh la ngadu domba kat cyber security. Jangan setakat dok nanges hentak hentak kaki kat blog jer.
ha ha ha...
Biasa la..dalam dunia cyber ni banyak HACKERS, pengintip, pelayar yang belayar sewenang wenang. Ambik tahu hal hal rumahtangga, kedudukan kewangan, anak pinak kita...KAN?
Tapi kalau dah kita gembar gembur, mestilah orang carigali.
Itulah bahayanya internet ni kan?
Well...
Lu kasi tau satu dunia maka satu dunia akan sibuk cari lu...
Wuyoooooooo.....
SATU DUNIA!!!
.
.
.
.
errrr......beso ke dunia?
he he he
p/s
Selangor cuti hari ni, ek?......ye ker?
sekian

11 comments:

zafi said...

cyber security? hmmmmm hmmmm dan hmmm lagi... :P
my field of study ni...
oh sorry lambat nak komen.. kebusyan melanda... :D

ashley said...

zafi,
balik boleh kerja ngan MIMOS!!
he he under MOSTI

ibusinga said...

eleeehhh....
cuti sekolah........
saaaaaaaamaaaaa jeeerrrr....

GPI SKSV said...

Selamat bercuti..

GPI SKSV said...
This comment has been removed by the author.
ashley said...

ibusinaga,
...he he..sebab tu tak berapa perasan.

GPI,
ye la..selamat coti!

ashley said...

oooopppss..
dah jadi ibusinaga pulak aih!!
.
.
typo.

cHeRyNa PiReS said...

takde siapa kacau macam gitu lagi.

tp pada sha, apa kita cerita itu dah tanggungjawab sendiri. setuju cakap akak:)

anjang said...

berhati-hati di lebuhraya cyber,macam-macam sekarang ni

tasekM said...

tu sbb aku suka berahsia kak. hahaha...

aku syak tak de org nk kacau aku kot... aku kan makan orang! ha ha.

:P



.

ashley said...

cheryna,
bergantung gak dengan apa yang kita tulis...
kalau ada yang tersentap...
siap sedia la..
he he

anjang,
he he..kut terbelaga ngan ketua jabatan

TM,
ye ker??
rahsia mu rahsia ku jua..
wakakakakakaka
jangan dia tukar nombor dalam account bank sudah!!