Thursday, December 03, 2009

Hah!!!

Salam,

23 Nov 2009 = Tarikh luput Roadtax .

27 Nov 2009 = jalan jalan sampai Bota.

29 Nov 2009 = balik Bangi dan hantar kakak ke Melaka.

1 Disember 2009 = baru perasan ROADTAX DAH MAMPUIH...

KAH KAH KAH KAH KAH...
gelak orang separa ngok ngek!!

sekian

15 comments:

izat said...

kihkihkih...
bukan ke kalau kena tahan...kereta pun kena tahan/sita..?
coba bayangkan...anak beranak kat tepi jalan ke Bota...
hitchhiking..

tasekM said...

kalau polis tahan cakap je, ini jalan abah gua yg punya. hahaha...

:P



.

kucingorengemok said...

hehehe, biasa tu kak... kita lesen kete la, bukan road tax - 7 bulan baru perasan!!!

Insyirah said...

Hehehe. Normal aje tu kak. Saya pun pernah terlupa. Tapi, at last, yg teringat tu bukan saya...ayah yg ingatkan saya. Cuai betul..

Nizam.Ariff said...

polis ni pun satu hal gak.. time lesen hidup tak pulak tahan... time dah expired baru la tahan...

pssst: dia org ni ada bela apa-apa ke?

ashley said...

Izat,
kalau dah sampai Bota takper..banyak suku sakat.
Boleh laung minta tolong..
ha ha

TM,
...lepas tu Bapak Polisi tu cakap, Orait! jumpa bapak kamu kat lokap.
ha ha

KOG,
lesen orait lagi sebab tak payah pamer depan cermin kereta.Luput pun boleh buat buat lupa!

Insyirah,
mujur ada ayah tolong tengokkan. tapi sekarang takper. dah ada cik abang ingatkan kan kan kan?

Nizam,
kitaorang tak kena tahan dah..
selamat pergi balik Perak dan Melaka dan seantero Bangi!!
kui kui kui..
harap harap tak der geng J.P.J baca nih.
esok, cik abang baru nak renew.

addyaholix said...

akak kan otai, apa kes nak takot kalau roadtax mampos. haha!

ashley said...

addy,
I am a law-abiding citizen..
errr..sepatutnya...kan?

et said...

naseb baek x kantoi..^^

geraugebang said...

Kita pernah, roadtax sudah beli tapi berbulan-bulan tak tampal. Kira macam road tax dah mati gak laa.

ashley said...

ET,
tapi ni kira kes TERRRRRR,
TER = tak sengaja.
ha ha

gerau,
yang ni kes SENGAJA!!
he he

AZANI said...

tabik ash...aku pernah kena juga tapi taklah sejauh perjalanan bangi bota...pg ke mersing je...kena kat roundabout mersing, mujur polis biasa saja...roadtax tamat 2 hari,agaknya depa tengok anak anak ,kesihan...dilepaskan dengan warning...esoknya contact takaful agent renew roadtax dan insurance...2 hari kendian baru dapat...

ashley said...

Azani,
aku tak kena tahan ngan mana mana polis. Bila ternampak tulisan NOV kat pelekat roadtax tu baru perasan lupus 23NOV.
insurance dah settle, pagi ni suami nak pi JPJ..

مسلمات فاريت said...

percaya atau tidak..?kita pernah jumpa org ngaku tak pernah ada lesen pandu kereta..dan tak dak road tax ..katanya buat apa bagi duit kat oghang...ponat-ponat cari bagi kat oghang lak..macam -macam...tapi ok lah dia tak pernah jalan jauh...

ashley said...

MP,
Buat camner, dia sayang duit dia. ha ha ha