Saturday, October 17, 2009

Aulad Perdana ( anak anak 5 tahun)

Salam,

Ini adalah anak anak murid aku tahun ini. 2009. Ada 20 orang semuanya.
Tahun 2010, mereka akan berumur 6 tahun.

Kalau mereka masih mahu meneruskan pembelajaran di Aulad Perdana, aku sarankan supaya mak ayah CONFIRMKAN tempat secepat mungkin. Tempat kami adalah sangat sangat TERHAD. Seperti mana kelas aku ni, paling ramai yang bole ditempakan hanya setakat 20 orang SAHAJA!

Kalau dah terlebih kena hantar kelas lain atau mungkin juga ke AULAD CENTER.
So...first come, first serve!

Anti clockwise : Qaiyum, Farah, Aiyda, Nazihah dan Husna
Anti clockwise : Hadif, Luqman, Amin, Suhail, Faiz



Anti clockwise : Dina, Dhiya, Fariha, Iwana, Aishah


Anti clockwise : Mikail, Rasydan, Shamim, Furqan, Haziq
Di meja merah inilah terletaknya HERO HERO kelas aku!!!!
ada 3 orang yang paling sukar dikawal...
3 orang pun SUDAH CUKUP MEMBUATKAN KEPALA AKU PENING!!!
CUBA TEKA yang mana satu?
ha ha ha ha
sekian






14 comments:

Norazah said...

Salam, Ashley. Begitulah ragam pelajar. Saya dah ajar 6 buah sekolah, macam2 perangai mereka. Dr budak felda , luar bandar , pinggir bandar hinggalah sekarang di sek elite. Ada yg bersungguh2, ada yg asyik nk main walaupun dah masuk ting. Itulah budak2 remaja. Penuh mencari experiance.

ashley said...

Norazah,
saya punya anak murid pulak rangenya dari skolah menengah sampai tadika...he he he.

Anak murid menengah dan rendah tu datangnya nak bertuisyen..dalam mak ayah begitu berharap anak belajar besungguh begitu, si anak ada yang sambil sambil lewa sahaja..

Mengajar anak anak tadika pula memerlukan TAHAP kesabaran yang cukup tinggi..

Ada yang dapat belajar dengan bagus sekali tapi tak kurang pula yang seHINGGA akhir tahun masih ditahap yang aduhai aduhai...

Aku?
SABOOOOR je laaaahhh
kuuuusss semangat!

cHeRyNa PiReS said...

sha suka yang baju pink, tudung pink tuh. nampak sangat kemas. mmg dia begitu ke kak?

ashley said...

Cheryna,
Oh...itu antara anak yang terawal pandai membaca!!
STUDIOUS, pendiam, penuh tumpuan..

kucingorengemok said...

kalau nak masuk aulad 2014 kelas cikgu hida boleh confirm skrg tak? ;)

ashley said...

KOG,
ha ha ha...
kut cikgu Hida tu panjang umog boleh la ketemu!!

et said...

hehehe...bdak2 mmg selekeh kn?

kutuk2 derg, kt dlu2 pown selekeh cam derg..ikh3..*geleng2*

ashley said...

et,
compare dengan orang dewasa, anak anak kecil ini LEBIH IKHLAS dan JUJUR.
itu yang membuatkan aku selesa dengan mereka..

Gurindam Jiwa said...

Dok Chicago pun sebut anticlockwise? Maknanya hati ada kat England la tu... ;-)

ashley said...

oh yeeerr..
cikgu yang ngajar English SUBJECT time kat US memang dari ENGLAND...ha ha ha..buat camno?

Nik Ha said...

nape lak ank teruna ku nyelit kat ank2 dara tu? tangkap lentuk lak tu..he..he..

ashley said...

nik ha,
kelas saya budak pompuan 9, budak lelaki 11..
mula mula dulu sebab dia senang berkawan dengan Nazihah so dia tak nak ubah tempat duduk sebab dah biasa dengan Nazihah..
sekarang walaupun dia rapat dengan budak lelaki yang daycare tapi dalam kelas dia senang duduk dengan girls sebab mereka ini tak kacau barang barang dia.

Nik Ha said...

hak..hak..kudukut ye..dgn adik dia yg kecit ni pun kdg2 berkira takmo adik pegang toys dia..he..he..kwn dgn girls maintain macho takpe, takut 'ala2' gitu, risau ummi nih.teacher tolong tgk2 ye

ashley said...

Nik Ha,
tapi waktu daycare boleh tahan juga lasaknya..
pakat jadi power rangers belaka..