Friday, November 13, 2009

Working in your kitchen..

Salam,

Tadi tengok Chef At HOME...
Aku suka tengok rancangan ni..
Bukan sebab nak belajar menda yang dia masak tu ..
Tapi suka tengok dapur dia..

.

.

.

.

very clean.

very stylish.

very sophisticated

and...CONFIRMED mak aaaiiiiiiiiii..

.

.

VERY DA ekpensip



agak agak kalau aku ada dapur eklusip macam ni

rajin tak aku ke dapur??


ha ha ha

lepak lepak sambil goreng cekodok, buat megi, kunyah kerupuk panas panas
dapur jadi tempat lepak la kan..

.

.

.

THE BIGGEST LOSER ASIA ada
tak risau dah
sekian





16 comments:

kucingorengemok said...

sambil goreng² nugget buat larian setempat, pakai baju tebal lengan panjang biar peluh cepat skit keluar... haha, ok tak?

Tasek Merah said...

tapi memasak stail org melayu mmg dapur cepat kotor, kan? nk menumis. menggoreng. tu blom masuk ko nak menumbuk sambal tu...

aku kan kak. bila malas nk siang ikan. aku suruh je org kedai tu siang kan. he he.


.

My Written Thoughts.. said...

saya pun slalu berangan nak dapur yg mcm kat ikea tuhh.. nampak bersih dan kemas jek spanjang masa..hehe..

uji6june said...

akak kalo dapat yang cenggini
patkalisekejap lap dapo tuh
hehehehe ... cayang cangat!!

*

ashley said...

KOG,
cam maner aa..
aku kemban stail HAWAIAN sepanjang masa?!!
hua hua hua....
(ooopppss hopefully Dak Nizam tak baca..takut dia ngendap)

TM,
aku memang dah suruh orang market siang seksiap...sayang tangan tau!
kecuali sardin, ikan kembong..aku siang la...kang nampak sangat PEMALAS nyer kan?

ashley said...

MWT,
welcome to my blog..bersih dan kemas sebab hari hari makan bungkus taknak gak kan?


uji6june,
ha ha ha...asek lap asek lap...kan?

cHeRyNa PiReS said...

akak...ayah sha cakap chef michael smith nye dapur tuh macam kedai runcit! hehehe...kadang sha ngaku. mmg betul. tp antara dapur dia dengan nigella, equipment dia lagi best. cuma nigella punya resepi mmg boleh buat kita masuk the biggest looser punye:P

ibusinga said...

kalau dapur cantik macam tu...
sure sayang guna
sure guna 'dapur basah' kat ceruk dapur kat luar..

ashley said...

cheryna,
nigella?
pesen makan curik dari peti ais!!
amalkan selalu..
....Jah..o..jah..ko peminat nigella kan?

lioness,
last last masak luar rumah.
cam gitu buat rumah ala ala perkhemahan pandu puteri bagus juga kan?
ngeh ngeh ngeh..

anjang said...

kalau minat dengan perabot macam ini aku ada sorang member yang ada kepakaran dalam bidang ini. Dia taukeh perabot home kitchen. Ada kilang sendiri. direct deal dengan dia.

ashley said...

anjang,
awat lambat?...
dealing has already been done.
tapi dapork aku tak dak la glemer cam dalam gambor tuhhhhh..
ha ha ha..itu mau 20 ribu ke atas tuhh

Nizam.Ariff said...

Hah!

Aku memang tak tahan nengok pompuan berkemban batik...
.
.
.
.
.
Muntah nengok ketiak! Hahaahah

Kak, dapur nak sentiasa bersih, jangan pakai la dapur tu... masak air utk rebus mee segera je dah le..

ashley said...

Nizam,
aku pulak tak tahan nengok orang lelaki pakai kain pelikat yang LUSUH...
.
.
.
.
.
JARANGGGGG pulak tu!!
ha ha ha ha

Tasek Merah said...

hahahahaha.... ko gatal kak. gatal! hahahaha....

.

.

.

.

aku tau dh rahsia ko ank 9. tak pe. balik kang aku nk rendam kain pelikat encik darling dgn clorox. bior lusuh.

hahahahaha....

:P


.

ashley said...

TM,
tak tahan nak LOYA gak laaaa...
ha ha ha ha

ko ingat haper??
ha ha

Nizam.Ariff said...

Aikk.>???

Tengok kain lusuh je pun dah loya-loya? Dah lekat budak?

Mujarab sungguh kain lusuh jarang.

Aku pi rendam kain pelikat jap.kalau lambat lusuh, aku gunting2 kasi nampak jarang...