Thursday, November 05, 2009

Where are you now, Elham Djavid?

Salam,

If only you would google your own name, Elham Djavid, then you could reach my blog.
If you could reach my blog then we could get in touch again.
Where are you now, Elham?
Where are you now, Atefeh?
I miss you guys.....soooooo dearestly!!
How's your mother..Forough?

and..how's everything going for you?


Elham at the age of 11 in 1990.
Atefeh at the age of 5
and
Me at the age of 23.
.
Elham, Atefeh adalah anak anak dari sebuah keluarga Iran. Ibu mereka Forough dan ayah mereka, Muhammad Djavid.
Ketika aku kembali ke tanahair dari Chicago, ibunya sedang mengandungkan anak ketiga.
Aku hanya dapat berutus surat sekali sahaja dengan Elham kerana ayahnya berpindah keluar dari kampus di sana dan aku suami isteri pula telah berpindah dari rumah sewa kami di Sentul.
.
.
Cerita aku dengan budak berdua nih. (update)
.
Elham dan Atefeh sering datang ke bilik aku di tingkat 3 untuk mengaji.Mereka pula menyewa di bangunan apartment yang sama di tingkat 9. Sewaktu ini aku mula tinggal dengan Danping Yang, seorag pelajar dari negara China.
Elham memang disuruh mengaji Al-Quran denganku oleh ibunya.
Atefeh pun digalakkan mengaji tetapi selalu liat sedikit.
Yang bestnya kalau Elham datang, Atefeh akan cuba mengekorinya dan Elham pula akan bermati matian untuk tidak membenarkan dia ikut sekali.
.
Ha ha ha..
sebabnya selepas dia mengaji dengan aku, dia akan lepak lepak di bilik aku untuk makan makan sambil tengok TV.
Ibunya menghadkan masanya untuk menonton di bilik mereka. Oleh itu, tricknya ialah dia akan turun mengaji denganku sebentar kemudian akan LEPAK LEBIH LAMA dari masa mengajinya denganku.
.
.
Kalau Atefeh ikut sekali maka chances untuk dia menonton TV akan berkecai sebab Atefeh akan balik MEREPORTkan hal ini pada ibu mereka dan Elham pastinya akan dimarahi.
Aku cukup arif tentang trick Elham nih...ala budak budak..
TV itam putih besag cenonet aku tu pun ada peminat! Tv tu aku tak beli. Aku dapat dari senior aku yang derma time diorang nak balik Malaysia. Biasala..Kalau ada student nak balik Malaysia jer, mender mender macam ni kita boleh dapat.
.
.
Atefeh dan Elham ni juga suka ajak aku main kat luar time kalau cuaca membenarkan.
Elham dan aku akan bermain tenis atau volleyball dan Atefeh pula akan mengayun basikal PINKnya...ha ha ha.
Mereka adalah anak anak yang baik dan aku memang rindukan mereka berdua.
.
.
Pastinya mereka dah ada kehidupan sendiri sekarang.
Hmmm..... Elham mungkin dah berumahtangga...dan berumur sekitar 30 tahun.
Atefeh pula mungkin dah menjadi gadis jelita yang berumur sekitar 24 tahun.
.
.
Hmmmmm...bagaimanakah rupa mereka sekarang kan?
.
Quda Hafeh
sekian

6 comments:

Tijah said...

aku rasa cam nampak diorang kat sunway piramid aritu kak...

(hehehe. kan byk org arab kat sana)

uji6june said...

hahaha ..
ko ni Jah
pepagi dah menyakat Ashley

Atefeh tu mesti cantek
dan ayu bila besar
sebab tingok kecik2 pon
comel

cHeRyNa PiReS said...

sha tergelak baca komen tijah tuh sebab sha pon ada bayangan bintang walk tiba2 depan mata:P

mesti diorg pun tertanya2 kat mana akak...slalunya benda2 macam nieh kita tak lupa.

akak ajar mengaji?

ashley said...

Tijah,
Geng Arab satu hal laa..
tapi Iranian sebenarnya bangsa PARSI!!
Mereka tak cakap ARAB..
he he he


uji6june,
mak depa anggun..
elham tu ikut muka ayahnya.
atefeh ikut muka maknya.

Cheryna,
ye...akak ngajor quran...sebab IRANIAN menggunakan bahasa PARSI untuk bertutur...and since akak boleh la juga baca quran sikit sikit maka mak diorang suruh akak ajor anak anak ni baca quran.
he he he

tasikmerah said...

mengong tijah! hahaha...

:P



.

ashley said...

TM,
babab nak?
ha ha ha..