Thursday, November 19, 2009

Lima jari..


Salam,

Hari ni RESULT UPSR keluag...

Mak Jenab selamber lenggang kangkung keluag awai dari sekolah tedikernya.
Pukul 11:30 dah tercatuk kat kantin.
Sebab cikgu dia kata pukul 11:30 boleh ambik result dah.

Tunggu sembang..tunggu sembang..tunggu sembang..

PERUT aku pun bersembang juga.
Sama rancak ngan mulut!!

Bila anak dah masuk yang ke empat, kurang dah debaran.
Tak macam mula mula ambik result Kak Aisyah dulu.
Waktu ambik result Maryam,aku yang KERIAU....UNSANGKAREBEL..
Waktu ambik result Husna, dia yang bagai nak ghak keriau....aku biasa jer.

kali ni..dengan result Zainab, aku?.. setenang air di TASIK!! ha ha ha ha

Releks jer..dapat berapa pun aku terima.

PUKUL 12:30 baru slip dapat kat tangan bebudak.
Sekolah Kebangsaan Jalan 3 BBBangi ada 128 orang yang dapat 5A..
Out of tiga ratus lebih pelajar darjah enamnya.

well...ALHAMDULILLAH...Zainab antara yang 128 orang itu.

Nangisss??? Jenab jer..
aku? sengihhhhh..
SYUKURRRRR!!


sekian

16 comments:

ibusinga said...

tahniah..tahniah..kat Jenab...
kat mak Jenab..
gi buat pulut kuning..dengan kari daging..
ajak kawan2 makan..
:)

tasekM said...

air tasik mmg tenang... he he.

alhamdulillah. tahniah ye zainab. dia mintak hadiah apa kak?

:)


.

cHeRyNa PiReS said...

jenab...adeh...macam jenab sha je. nasib dia tak amik upsr sebab dia arnab:)

mesti nama dia zainab kan?
sweet, suka nama tuh:)

tahniah nab...Alhamdulillah:)

ashley said...

lioness,
Macam tera jer aku buat pulut kuning..ha ha ha order buleh?

Tm,
Aku tenang....ha ha ha..yang berkocak perut!!

Cheryna,
Tulung masak pulut!

lukman said...

tahniah

Lukmanw

ashley said...

lukman,
he he..terima kasih.
doa yang dimakbulkan..alhadulillah.

izna is eyelent said...

slm..
acik, tahniah, alhamdulillah, rezeki ank2 kn..
haha.. slm tahniah buat zainab..

ashley said...

izna,
alhamdulillah...tq..and kirim salam sama itu budak ESAH!!

anjang said...

tahniah, tahniah dan tahniah

GPI SKSV said...

aiks.. dah ada anjang wish Jenab..

takpe la.. ni Pak Njang dia.. nak ucap:

Tahniah! Congrats! Mabruk!

Nizam.Ariff said...

Kak, pos pulut panggang sedozen ke sini...

Tahniah! Tahniah!

ashley said...

anjang,
Terima kasih 3x..

Uils paknjang,
Jangan jelehhh..ha ha ha.
Paknjang nak bagi apa..lekaih!

Nizam,
Aku bab pulut panggang ni beli buleh la...ha ha ha

Gurindam Jiwa said...

Tahniah.

Zaman saya dulu, dapat 3A tu sudah kira hebat. Kesian tengok anak² sekarang, kiranya melambak 5A, belum ambik kira yang dapat 7A tu...

ashley said...

GJ,
terima kasih..

Kalau tinggal di bandar ni, jangan mengharap sangat untuk nak pergi sekolah asrama penuh..
Yang dari kampung pun dah SARAT!!

Anak saya ketiga si HUSNA dapat 5A juga. Top five kat sekolah rendah tahun 2007.PSRA pula MUMTAZ!!93%

Ingat kut boleh la pergi sekolah AGAMA asrama sebab AKTIF bagai nak rak dalam kokurikulum..

sekali yang dapat pergi asrama hanya seorang perempuan dan seorang lelaki.

kemudian siapa yang pasang WAYAR CABLE bagus...dapatlah selit selit masuk sekolah integrasi SMAP LABU dan sebagainya..
Abah dia cuba gak la melalui ALUMNI SMAP LABU tapi hmmmmmmm...

Tak kuasa nak apply asrama penuh..

Well..rezeki lah yang menyebabkan anak first and second tu masuk MRSM after PMR!!

ALLAH MAHA KAYA..yang penting usaha kita dan rahmat darinya.

uji6june said...

tahniah untuk anakanda Zainab

:)


*

ashley said...

terima kasih uji6june