Saturday, November 21, 2009

Di kenduri Syirah jumpa orang kampungku..

Salam,

Aktiviti hari ini ialah berkunjung kenduri kahwin.
Ada anak jiran kenduri kahwin juga hari ini...HANTAR ANAK ANAK menjadi wakil.
Mak, ayah dan seorang dari anak lagi berkunjung ke tempat lain.
NGEH NGEH NGEH..

Aku bersama suami dan si Jenab pergi kenduri kahwin DAK Insyirah nih.
Gambar seperti yang tersiar..
he he he
MEMANDAI siar gambar orang kan?
Jangan saman akak, Syirah..
Akak boh KECIKKKKKK jer.
Aku tiba lebih kurang jam 12:45 tengahari.
Sejam sebelum tu jumpa Budak Nizam sekeluarga.
Demer nak kirim hadiah jer..

Tu lah Syirah..gerun sangat kat NIzam..
Udah macam MERAJUK jer..tak nak datang kenduri kamu!!
ha ha ha ha..
Kat Dewan Komuniti Taman Ibukota ni, aku jumpa Tas sekeluarga.
Demer dah sampai awai awai lagi.
Pecut dari MELAKA...
Selesai makan makan ..(errr aku melantak GULAI KAMBENG yang SODAP tu)
TAS??
dia kunyah kuih TAT jer..
ha ha ha!!!
Tunggu punya tunggu pengantin, sekali suami aku nampak orang orang yang dikenalinya.
1)Ustaz Idris ,Darul Izzah, Bangi.
2)Lepas tu, kawan kat tempat kerjanya pulak.
3)Kemudian jumpa lagi kawan kat tempat kerja lamanya ...si AFFIFUDDIN anak Us Baharuddin (al-Semanggolian).
4)Nampak pula, penulis kolum "Min Aina Ila Aina"...siapa lagi kalau bukan Pak Subky Latiff, pak saudara si Afiffuddin nih.
Suami sembang sama Epit. ( sebenarnya dia ni junior sekolah rendah aku=Al Semanggolian)
KEBETULAN... RUPANYA SUAMI INSYIRAH ADALAH DUA PUPU KEPADA SI EPIT..
ISH ISH ISH...ha ha ha
.....small WORLD!!
5)So dapat juga berjumpa ngan kak HAMIMAH, kakak Afiffuddin. ( sebaya kakak aku nih..my senior kat sekolah rendah..)
.....oh ye..anak anak kakpah, Farah sekeluarga , Fatimah dan Adik bongsu mereka juga turut serta..tapi demer balik awai sikit sebelum pengantin masuk dewan.
Thank you, syirah diatas jemputan dan semoga bahagia di dalam Rahmat Allah hendaknya sentiasa...
sekian


11 comments:

kucingorengemok said...

kak, kambeng dia sedap, kuih bakor pun sedddaaappp... syirah pulak cantiiiikkk! (ayat ketiga baru puji perantin, haha kejinya aku)

syirah tak kenal kita, dia kenal rupa deris, cisss! ;)

cHeRyNa PiReS said...

wwoooo...lawanya pengantin tu kak! macam nur kasih je:)

Nizam.Ariff said...

Terima kasih kak kerana sudi sampaikan buah tangan. Sekadar hadiah sebagai pengganti diri...

ashley said...

KOG,
ko pun ader ke??
apasal tak berkaborrrrrr..
ish ish..nak sembunyi gak tu!!
tapi kambengnyer memang sedap..
sehingga rasa nak menambah nambah!!

cheryna,
he he he..
kiut kan budak nih!

Nizam,
sayuuuuu jerr..
ha ha ha ha

AZANI said...

dapat rasakan kemeriahannya walau tak bertandang...kepada 2pengantin semoga berbahagia dan sejahtera..hendaknya.

tak lupa juga pada tuan punya blog sekeluarga...
tak lupa juga lagi pada para bloggers yang hadir dan tak hadir
tak lupa juga sekali lagi pada para hadirin dan hadirat...
alamak macam aku lah pulak bapak pengantin
akhir sekali tak lupa juga pada keluarga kedua dua pengantin serta sanak sedara kalian

AZANI said...

psst, ash...apasal nizam sayu...ada masalah kat tempat latihan ke?

ashley said...

azani,
wehhhh ko ni berucap panjang lebor le sangat!!

azani,
Nizam sedih dalam gembira laaaa..
he he he
...dia kira macam bapak pengantin jugekk.

tasekM said...

mlm td syirah hantar sms kenapa tak jumpa dia. hmm... sedih pulak aku...

actually program hujung minggu berubah. konon2 nk balik KL hr jumaat tak dapat sbb tunggu kereta. last2 pecut dr melaka hr sabtu tu. sanggup,kan? demi seorang sahabat. apa2 pun aku sanggup buat.

lepas kenduri syirah aku pecut balik melaka. ahad ada kerja pulak. nk pi hantar invois dan ambil LO dari KBN Hutan Percha pulak.

ni baru sempat mengadap pc.

moga syirah bahagia hendaknya.

hmmm... syirah tu mmg sgt lawa, kan? kalau tak make up lagiiiiiiii lawa!




.

ashley said...

TM,
ko pun lawa gak TM....tang pipi sama mcam Syirah!!
wakakaka..
MULUS gitu..
sebelum balik aku gi salam dengan dia, ucap tahniah..
husband aku pun salam ngan husband dia..he he he

farah hamirdin said...

kak. mekasih notice kitorg. kitorg kena balik cepat sebab nak ke melaka pulak. tgh tu dah mula majlis sedara tapi singgah kenduri syirah serah amanat mak (hadiah ler). btw..lauk2 pauk mmg maveles!!!

ashley said...

farah,
ooooo no big deal
...and udang kat kenduri tu macamana la demer masak.
sedap..manis manis gitu..