Wednesday, November 18, 2009

Bunga di tasik!!

Salam,
Adik adik, akak akak, makcik, mak ngah, mak long...
Buat apa tu??
Sibuk?

Ujan ujan ni dah goreng kurupok?
Teh o panas satu!!!

Sesambil ngunyap ngunyap tu..meh sini nak ajor satu menda.
Hah...walaupun musim UJAN tapi TETAP ghamai yang nak menikah.
Nak kenduri jugak.

APA??? tak dak idea nak buat gubahan?

Berehhhhhh...
biar cikgu tediker ni ajor satu gubahan munger.
GUBAHAN BUNGA TASIK dari enam keping duitttttt kertas...
ya duitttttt...agak agak berpinar tak tengok 6 HENGGET tu?

SILA IKUT TATACARA DENGAN TEKUN

1. Enam keping duit kertas..
....nak cantik guna la duit sepuluh ringgit.
2) lipat kat hujung

3) dua dua hujung cam dalam gambar..
dan lipat juga ke tengah tengah jadi macam shield orang SEGHAWAK gitu


4) buat semua enam enam keping dan couple couplekan jadi cam gini


5) ikatkan mereka!!

6) kembangkan sayap sayap itu...


7) bengkok bengkokkan kuntum kuntum bunga itu..
.....selapis.....


8) dan selapis lagi....maka SIAPPPPPP lahhhh

Boleh nyanyi cam AKAK SERIPAH AINI TAK?
Terataiii..
Terataiii..
Terataiii..
la la la la la la la...(la la la tu sebab LUPA LIRIK!!!)
cubalah buat untuk seni duit hantaran.
tak susah...
alangkan cikgu tediker pun boleh buat..KAN?
TM,
psttt...agak agak WATERLILY tersedak tak?
..
..
alamak!! lupa nak TRADEMARK kan gambar gambar I tuh...
hmmmmmmmmmm tak pa la...
I redho korang COPY PASTE!!
DOAKAN I dengan ILMU yang dicurahkan ini, okay?!!
.
.
.
sekian









5 comments:

tasekM said...

masalahnya aku yg tersedak tak sudah ni kak. hahaha...

wah... santek kak... santek... ko mmg kretip la kak.



.

ibusinga said...

duit 5 hinggit tak boleh laaa....
licin...

ashley said...

TM,
adik ko yang lelaki tu baru tunangkan?
hah..nak hantar duit mas kahwin nanti, boleh bagi idea kat TEH..
suruh dia buat..
wakakakakaka.

ibusinga,
buat ngan duit sepuluh nampak berseri sikit!!
MERAH..

Tijah said...

kalu beli eskrem...cina tu nak terima tak kak?

ashley said...

Jah,
unless dia tak kenai DUIT!!
ha ha ha ha