Wednesday, November 04, 2009

That's the way...ahaks ahaks...

Salam,

Pagi pagi tadi time nak pergi sekolah, dalam kereta lembu yang I bawak slow slow, I buka la channel radio SinarFM.

WOOOOOOW...

Keluag lagu ni, " That's the way..ahaks ahaks..I like it..ahaks ahaks..."

Dan dan aku teringat zaman kegemilangan A.R Badul. Dan senarai gengnya si R. Jaafar, Param, Ayyappan, Lim Goh Poh dan of coz...si encik HAMID GURKHA!

Entah dalam episod apa dan rancangan apa, Si encik HAMID GURKHA ini telah menyanyikan lagu ini.." That's the way ..ahaks ahaks..I like it ..ahaks ahaks..."

Bergegar orang ketawa..
Femes tagline lagu nih!!
.
.
.
Lagu ni juga reminds me of kenduri kahwin anak jiran depan rumah di kampung... zaman 70 an dulu.
Time malam joget lambak kenduri jiran depan rumah itu, lagu ni juga depa pasang.
Pastu pakat dok menari kepak kepak tangan macam ayam jantan nak berkokok!
ha ha ha..
Aku time tu derjah tiga/ empat gitu.
Tengok abang abang dan pakcik pakcik kampung menari ngan ENCIK MAK yang diundang khas!

Jangan tak tau...

THAT'S THE WAY AHAKS...AHAKS....I LIKE IT ...AHAKS..AHAKS...

tapi dulu aku tak tau makna senikata lagu nih...
SEKARANG???
.
.
.
.
LOUD AND CLEAR!!


sekian

p/s padanlah pak aku tak bagi aku nyanyi lagu nih dulu...

6 comments:

lupekanje said...

errr...aper makna nyer? acik tk tau lirik dia...kcuali yg thats de wei tu jer..hehhe...

ashley said...

acik,
aku pun tahu yang tu jer...ha ha ha
tapi tu pun ada DOUBLE MEANING TU..

ibusinga said...

ahaks...
baru terpikir de double makna nya...
cheh...
:)

ashley said...

ibusinga,
don't spoil your mind!!
ha ha ha

et said...

ape makne tsirat die uh? xtau..huuu~

ashley said...

ET,
ala...lagu tu nak kabor yang dia suka sesuatu.
Contoh : macam doktor gigi suka tengok budak budak kecik berus gigi la..
kut betul cara berusnya doktor pun nyanyi..
"that's the way..ahaks ahaks..i like it...ahaks ahaks..."

nak kasi pujian sama itu anak kecik!
gitu la maksudnya....ha ha

ale pehem?