Saturday, November 28, 2009

Kellie's Castle

Salam,
spooky castle?
On the way ke Bota..
singgah tangkap gambau jer!
okehhhh

11 comments:

uji6june said...

tapi ..

tak nampak menyeramkan
pemandangan dari luar yek?

cHeRyNa PiReS said...

huiyyoo..boleh buat video clip lagu cinta nieh kak!:)

tak pernah pergi lah.

agak2 kalau gi antu tuh leh jangkit sakit mata tak:P

ashley said...

uji6june,
sis, sebab castle ni dah di revive kan..
kalau masa dulu memang spooky!!
Almaklum sejak zaman orang putih lagi dah ada..terbengkalai pulak tu pembinaan castle ni oleh orang putih tu!


cheryna,
kalau pergi ke Ipoh boleh exit keluar sekejap ke Gopeng dan ambik jalan ke Batu Gajah. Tak de le jauh sangat..
castle ni hanyalah salah satu bahan sejarah architecture.

et said...

wah..kat malaysie ade ek tpt gni? uuu~
mcm romantik, x plak nmpk seram..ahakz~

Water Lily said...

Salam

Wah..cantiknya!

ashley said...

et,
tak silap salah satu iklan di TV ada buat pengambaran kat sini..
i thought ramai orang dah tahu tempat nih..
well, castle ni kat Batu Gajah, Perak. telah dibina oleh seorang orang putih waktu dulu..untuk isterinya..tapi pembinaannya terbengkalai

ashley said...

water lily,
designnya memang..

Nizam.Ariff said...

Woo... pernah juga lalu situ malam-malam.. takut woo...

Ada hantu tak ada kepala...
Dia terbang tapi tak ada sayap...

DrSam said...

Last singgah 3 tahun lepas.

ada mirip kisah Taj Mahal sket. Dengar cerita ada tunnel dari castle tu ke kuil hindu berdekatan. memang misteri.

ashley said...

Nizam,
ko jangan meng ada ada kan cerita!
hantu tak berkepala tu kat lombong..
tempat Jepun penggal kepala orang!
he he he..

Dr sam,
tunnel tu memang ada..dulu dulu kawan saya pernah masuk..waktu zaman remaja la.
Tunnel tu dikatakan jalan keluar hingga sampai ke Ipoh.
Dibuat untuk melarikan diri jika berlaku apa apa kejadian.
Biasa la..castle orang putih.
Mestilah cam gini..
tapi since castle ni pun tak sempat siap maka mungkin tunnel tu pun tak sempat siap juga.

ibusinga said...

lain kali boleh singgah..
cantik kan...?