Saturday, November 14, 2009

Satu petang..

Salam,

Awat kalau mendung mendung cam gini, perut senang lapag?
ishhhhh...nak makan apa tah?
.
.
.
.
.
okay...jom pi Restoren Syarifah SEKSYEN 7,BBBangi.
Yang kat seksyen 8 tu pun, dia punya juga tapi leceh...payah parking.

Aku suka pi yang kat seksyen 7...
senang nak parking.
Ada ruang yang ber aircond pulak tu.
.
.
Dik, koew teoy goreng satu!!
.
.
err...ujan ujan pun, try pi lahhh

ABC satu..

Mee udang sharifah satu..


3-in1 MOLLY ni mende, DIK??
.
.
.
.
.


Ni laaaaa...
.
.
.
.
Dah!!!!..tak yah cakap banyak...
HMMMMMMMMMMMMM
alhamdulillah...
p/s mak yang pesen bawak seorang dua ja anak dia...
yang lain bungkus nasi goreng bawak balik...
ha ha ha ha...
...dalam perjalanan pulang
kdengaran berkumandang lagu ini...
"AIS KACANGGG..
AISSS...AIS KACANGGGG..
BILA TERASA PANAS
DAN RASA DAHAGA
SINGGAH DI KEDAI AIS KACANG DIMINTA
SUSU DAN JAGUNG!
KACANG DAN LENGKUNG!
AIR GULA BERWARNAAAAAAA
CAMPUR SEMUA..
ENAK RASANYA
KEGEMARAN KITA SEMUA"
dan entah kenapa..
rintik rintik hujan semakin lebat!!
sekian

13 comments:

Tijah said...

akak sharifah tu nak anak angkat tak kak?

ashley said...

Jah,
anak angkat aku tak sure...tapi tukang basuh periuk belanga mungkin dia tengah cari tu!!
wakakakaka..

Brahim Nyior said...

Gulp.... Telan ayo lior jer lah...

Nizam.Ariff said...

wuiyooo...

tinggi gula dan kalori tu...

sabar...sabar...

ni pun satu gak. aku bukannya boleh tahan nengok bende-bende tu semua...

meleleh ayor liyor...


.

ashley said...

Berahimnyok..
...alaaa..kat manjung ngan teluk Intan tu lagi macam macam ada kan?

Nizam,
not everyday you gonna have the ais kacang, brader..
....keep drooling, okay!!
ha ha ha ha

cHeRyNa PiReS said...

akak...

org rindu bangi tgk gambo nieh.
nak duduk sana balik...huuuu...

ashley said...

cheryna,
datang la sekali sekala...
menhilangkan rindu dan dahaga.

ibusinga said...

lain kali...sampai rumah baaarulah nyanyi...
kang dah susah nak keluar kereta!!!

ashley said...

lioness,
tak pa...parking terus bawah bumbung.
keluar dengan selamatnya.

kucingorengemok said...

wah kak... harus la kita tutup blog lepas ni, hehehe :p

ashley said...

KOG,
sekali sekala...tumpang ko sampai kat URAT KETING kan??
ha ha ha..
ko kena kritik kat sini sama..

Gurindam Jiwa said...

I think KUCINGORENGEMOK should give us some tips, coz I doubt her equipment is that much better. But the results are just excellent.

ashley said...

KOG,
ko baca tak ni KOG??
ko kena bagi TIPS nak ambik gambor makanan...
he he he
JANGAN KEDEKUT ILMU!!