Friday, July 03, 2009

Semalam dan Hari ni..

Salam,
Suami aku cakap, kalau pi Dinner kat hotel kenalah STYLO sikit cara makan tu.
ALAHAIIIIIIIII...
.
.
.
Hmmm..
.
lepas makan tak perlu lagi terlangkupkan sudu. Kena terlentangkan...
Sekarang ni kena buat cam gini.
Dulu ...ya lah. terlangkupkan..katanya lagi.
AmbOIIIIII!!..
mentang mentang la baru balik dari KURSUS ETIKA CARA MAKAN..
.......kui kui kui..

Tak baik kan..aku ketawa ni.
Kang tersinggung pulak hati abang sorang aku tu..

kena lah set meja lawa lawa..
EH..cam serabut perut le pulak aku tengok!
sudu, garfu, pisau pelbagai ni..



kalau set macam ni..
errr..kita tak yah sentuh lah bang..
kita tengokkkkk jerrr




Okay okay ...hangpa perati tengok lah nuuu
KUT KUT la ada jemputan VVIP pulak nanti
tup tup orang hidang karipap..
hangpa COCOK ngan pisau lak!

kui kui kui..
kut la nak belajag CARA OWANG PUTIHH


errrr...kalau pergi TajMAHAL pulak bang?
yelahhhh..
manalah tahu kut melawat kaum kerabat..
hidangan macam kat bawah ni pun hebat aperr?
makan ngan TANGAN.
PUAS SIKIT!














10 comments:

AZANI said...

huih..kalau macam tu hidang sampai berpuluh sudu, mangkuk...aku pun pening nak mula pakai sudu mana, garpau mana, mangkuk mana..mati kebulurlah aku.

ashley said...

ha ha ha..
sebab tu kena joint gi KURSUS!!

Tapi kalau aku..sental je le ikut suka.....BTW,aku CIKGU TEDIKER..orang tak pangge aih dinner ngan VVIP!

kakpah said...

hehe aku pakai tangan je lah. cucuk dengan garpu asli.

Nizam.Ariff said...

Kakpah: cucuk dgn garpu asli... HAHAHAHHAA!

kak Ashley, mati-mati aku ingat kat peghelih....

Tapaw ayam golek sekor. Kalau sibuk, suruh ayam tu jalan sendiri ke rumah aku...

Tijah said...

makan kat kedai mamak pun ok. pakai daun pisang lagi...

ashley said...

kakpah,
btw..
kata cik abang aku lagi..kalau makan apa jua jenis PASTRY memang guna garfu asli!....catit catit lekaih!

ashley said...

Eh eh dak Nizam ni..
seronok bebenor dia bila sebut garafu asli..
MULA LA imejinasi dia tuu menjalau sampai entah manerrr.

Nizam,
Budak yang dok Peghelih la pulak turun KL..
Time GATHERING ghaya depa buat kat PEGHELIH sebab pakat balik tempat asai usui..

ashley said...

Tijah,
he he he..
lepas habis dinner kat hotel, depa pakat nak pi perkena TEH tarik pulak..aku rasa sebab tak KENYANG makan kat hotel..
ha ha ha

kucingorengemok said...

saya pernah order roti kukus, dia kasik sama garpu. haaa? camne ni? hehe.

ashley said...

roti kukus tu basah ke atau kering?
aku tak kursus TAU..suami jer yang KENA pergi..harap maklum.