Sunday, July 26, 2009

Hmmm..belajor

Salam,

Rezeki ni datang dalam bagai bentuk.
Ada dalam bentuk wang..
ada datang dalam bentuk barang...
ada datang dalam bentuk pakaian..
ada datang dalam bentuk makanan..

Cik abang ditawarkan untuk sambung belajar.
Setahun setengah. Kompeni bayar semua.
Gaji tetap jalan cam biasa...
Alhamdulillah...
Tapi lepas tu mungkin kompeni nak ikat dia selama 3 tahun pula.
Takut dia lari lari sana sini
Start bulan September ni, abang aku mungkin usung buku semula..atau juga laptop.
Ha ha ha ha..
Dah jadi cam anak anak dia pulak.

Tapi bukan ngaji kat obersea..
dah puas dia menetap 5 tahun kat negara orang.
Anak berduyun macam ni, elok sangat belajo kat Mesia jer.

hmmm...rezeki..

Belajar... jangan tak belajar!
Aku tumpang suka.
.
.
.
.
.
sekian

13 comments:

Insyirah said...

Tahniah kepada cik abang kak ashley. Alhamdulilah, rezeki. Belajar itu kan tiada noktah.

Tijah said...

ikat 3 tahun? itu sudah bagus. maknanya no retrenchment. hehehe

ashley said...

Insyirah,
Tima kasih....Hopefully dia belajo elok elok!

Tijah,
Alhamdulillah..
Nampak gayanya cam tu lah..
Hopefully rezeki datang dan datang lagi..
Anak berduyun ni Tijah weii..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

U mana kak?....ukm la..

ashley said...

Cikgooden,
Gerib gerib pun hang dok tersadai depan komputer..
aku cam biasa.tengah tunggu giliran berebut masuk toilet!

tak..bukan UKM..
aku pun tak tau nak sebut gena..
apa menda sijil tah..

tapi coursenye satu setengah tahun la..FULL TIME student.

kucingorengemok said...

anak berduyun tu best juga, kalau semua nak hantar ayah gi 1st class nanti, sewa coaster.. seronok! :)

ashley said...

KOG,
he he he..
tetiba aku teringat Bas MINI no 50!

AZANI said...

ucap tahniah pada abang ashley,moga berjaya.

kakpah said...

belajaq jangan tak belajaq. Takdak had umur punya. Hang taknak belajaq lagi ka.
Jom ikut aku belajaq masak...hehe..

Nizam.Ariff said...

Bak kata Cikgooden dulul, dah elok-elok tenang, buat apa nak serabut kepala...

Aku tak cakap, cikgooden yang cakap.. hahaha

ashley said...

Thank you azani..
hang pun..kalau dah lajak mai belah belah Seremban ni, jengok jengok la kami kat Bangi ni..
Jangan eksyen jaaa dok pi mai pi mai..
sampai Kajang,hang sentai SATE Haji Samuri ja nuuuuuu..

Kakpah,
cikgu yang ajark masak memasak tu garang tak?
Aku seriau kut garangnya sama tarap dengan cikgu SRT aku dulu..
Asyik nak MENCEKIK anak murid jaaa..

ashley said...

Nizam,
Err..ni cam nak kasi UPGRADE suami aku punya CPU!
ha ha ha..

ashley said...

Hmmmmmmm