Friday, July 24, 2009

Apresiasi..(ada ke perkataan ni?)

Salam,
Saja nak cerita kat you all.

Dulu zaman awal 70an dulu, susah nak cari orang pompuan bawak kereta. Orang yang ada kereta pun tak berapa kerat..

Dulu, Faza I pun biasa naik basikal jer pi sekolah.TIME JADI CIKGU tu!..
Faza I sampai habis hayat pun tak dak lesen memandu.
Yang dok bawa kereta ke hulu ke hilir ialah my Maza. Maza I dulu meniaga.
TUPPERWARE youuuu..
Semenjak tahun 1972 lagi..
Aktif bagai nak rak Maza I ni berniaga.

Waktu mola mola meniaga, Faza and Maza I beli kereta Morris.
Warna putih. Plet no. AG 248....cantik tak nombor tu?

You all tahu ke antara model model kereta Morris ni.

ehhh..budak kecik cam maner nak kenal kan?
Jom I kenalkan kat you all..

hah..I terjumpa kereta Klasik ni kat depan kedai baiki kereta di seksyen 4.
I tengok kereta ni dah tersadai sekian lama..

Errr..kut ada yang minat ngan kereta anggun klasik cam ni, you all try la calling calling kedai Norsham tu.

kut kut you all boleh touch up ke,
make up ke..
kasi upgrade sikit..
buat botoks sana sini..
kasi lawa sama ini Morris!
Bahagian belakang..
hmmm....klasik tau lampu tu!
mancung gituuu
bahagian sisi..
dulu cermin tepi tak dak!

handle pintu kereta..
macam pintu ofis punya jer kan!


lampu bulat cam Merzzzz..
cayalah..
kalau you all dah touch up, kasi mengaum dia punya injin..
calling calling la I....
kita round satu Bangi!!
smile
sekian.......



11 comments:

Tijah said...

aaa....takpo la kak. silap2 sompek dr tol sampai roundabout jer. hahaha

DrSam said...

saya amat berapresiasi kepada tuan punya blog kerana menyampaikan informasi berkenaan diri saya kepada sahabat diseberang sinun.

ashley said...

Tijah..
mau poluh poluh tak da airkon..
sadai lak tepi jalan tak dak pokok kat tepi roundabout tu..

kalau ada orang jual moktan ke, mata kucing ke..tak per laaa..

ashley said...

Dr Sam,
I know both of you have become friends already..
hopefully you are getting better..
I am a little bit kecemas and worry too..

Don't want to miss your KOMEN!

kucingorengemok said...

nak tumpang! nak tumpang!! kak... gear bukan kat tepi stereng ke? hehe.

ashley said...

KOG,
all of sudden aku teringat Kisah Labu Labi..
ha ha ha..

kakpah said...

woho... sungguh antik itu kereta

AZANI said...

ashley:kenangan mengusik jiwa...dulu morris minor 1000 plet ac 1061 raja jalanan dari batu 4 kerling sampai pekan kerling.banyak kenangan bersama.

ashley said...

kakpah,
ya memang antik..di make up mesti dapat beri saingan ngan merszzz

azani,
nostalgik..ha ha ah

Nizam.Ariff said...

Morris Minor ni bukan ke sama dengan company Phillip Morris tu?

ashley said...

Nizam,
aku cakap pasai keta..ko tanya bab company lak..
morris minor wazzap jenis lain..
philip morris wazzap jenis lain..
tapi pencemarannya tetap sama efek!
ha ha ha