Wednesday, July 15, 2009

Magisnya Tukughou..

Salam,

Korang kena tahu magisnya tempat yang bernama TUKUGHOU a.k.a BATU KURAU ini !

APA DIA?



Kalau kena gayanya..SEMPERIT boleh didapati dalam bentuk TEMPOYAK!!
tak caya?


korang perati betul betul..
apa yang dituliskan pada balang kecil ini..

he he he

tetapi percayalah kawanku..

korang akan dapati THE FERMENTED KING OF THE FRUITS

waiting for you in
the BALANG!


ayooo..maap ye puan puan, acik dan abang kakak sekelian..


Den nak melayan TEMPOYAK dari cikgoodeen kojap!


SAMBAL YANG DILENGKAPI DENGAN TEMPOYAK..


perhatian! perhatian!
semangkok tu TAU..



dan ini setelah ianya digaul mesra..


Maap kan daku kiranya gambaran sambal dan TEMPOYAK yang di datangkan KHAS dari TUKUGHOU ni mengganggu kalian semua...

maaaaaappp.



Aku tak leh bayangkan macamana la gamaknya cikgooden bersusah payah bawa tempoyak dalam keretanya..

SURE BERKUWAP bauu..

DALAM bonet keretanya juga dilengkapi dengan seperdu DAUN PANDAN.

he he he..

Thank you so much..dapat pahala berganda especially kalau senin ngan khamis, ada orang yang rajin posa..pastu bebuka pula ngan lauk bercicah sambal tempoyak.

Pahala periiiii ooooo..

berbaloi!


sekian..




4 comments:

lukmanw@gmail.com said...

Lupa nak habag kat Cikgooden.

Selain dari daun pandan, boleh guna arang atau roti bengali. Bungkus roti itu biar terbuka, insya-Allah tak berbau kereta tapi bila makan roti berperisa durian!

Anak jantan seorang aku itu pantang bau durian - makan lagi le jauh sekali. Tak ingat pak dan tok wan dia orang mana.

Lukmanw

Nizam.Ariff said...

Apsal cikgooden tak bubuh dalam balang Ferrero Rochete?

Kalau tak, tentu coklat tu berperisa tempoyak agaknya... hahaha

ashley said...

lukmanw,
baguih gak tu kan..roti benggali peisa duian walaupun tak di atuh duian..

Nizam,
untuk next musim aku nak suggest kat cikgooden!
itupun kalau dia masih berulang alik dari tukurou laaa..

ashley said...

typo,
lukman..
'tak ditaruh durian'..
ish lajunya menaip..