Wednesday, July 29, 2009

Bila nama masuk surat kabar..

Salam,

Jangan seronok sangat kalau nama masuk surat kabor..
ya lah..
kalau masuk tu bukannya sebab menang award ke atau dapat gelaran Dato'/Tan Sri!

Lagi susah hati kalau naik nama kat paper tu sebab PINJAMAN PTPTN/MARA yang tak bebayo..
kui kui kui..

Nama aku naik juga dalam paper..
oooooo...
jangan salah sangka TAU!

Bukan sebab pinjaman tak berbayor!
Aku mana ada buat PINJAMAN!
Atau juga bukan sebab dapat award ke mende ke...
tu TERSANGAT tak muna-sabahan sekali!

Nama aku naik sekali ngan no phone..
ayooooo..
Ni gara gara ATUK FARIS la ni. Nak bagi aku femes satu Mesia.( he he he)
Lepas tu aku dapat sms daripada nombor yang tak aku kenali...
BUNYI cam ni :-

"Apa khabar?"

aku tak balas sebab tengah sibuk kat kelas..
(Ianya menyalahi peraturan sekolah menjawab SMS yang tak PENTING)

" Ini Hida ke?"( Pun aku tak jawab sehingga sampai rumah pukul 1 tengahari!)

Aku jawab," Alhamdulillah sihat. May I know who this is, please?"

Tepon tut tut bunyi lagi, " Sy sja nk kwan, blh ke?'

( pssssstt..aku sebenarnya cukup tak suka baca sms ringkas ringkas macam nih sebab aku pun terikut ikut baca dengan ejaan ringkas tu)

aku tak kuasa nak balas dah sms tu. Perabih duit aku jer..

Tepon bunyi lagi, " Sy ikhlas nk kwan, blh ke?"


Oh ye...
TAK KUASA!!

GUA bagi atuk Faris nama GUA buat iklan CARI PENGASUH TADIKA!!
BUKAN NAK BERKENALAN KENALAN !
GUA ADA MANYAK kenalan di CYBER WORLD...
okeh??

MAAP le ye..

lagi pun gua tak kuasa la Iklas iklas niiii..
sebab gua dapat rasakan betapa tak IKLASnya LU!!

ha ha ha ha

***sian kan bro tu..siap tepon aku lagi!!


sekian

12 comments:

Tijah said...

hahahahaa. tu misti revenge pasal ko kutuk atok kes bercakap dgn mesen mcD aritu kak.

kalu nak berkenalan...masuk urtv aaa...hehehe

ashley said...

Jah,
aku tak kutuk atukk..sekadar gelak gelak kecik jerrr..

hang nak ke no budak yang sms aku tu..Cuba hang belek tengok. Betui tak betui budak nih!

0175371780...hah bior dia PEMES sikit!

kakpah said...

kah..kah..kah kuing..kuing!!!! Memang la ko dah femes.
aku hari tu tengah-tengah malam dah tido ada sms masuk 'sayang dah tido ke'. selsema babi bahalol punya orang...

kak ina kl said...

salam...tulah pasal..tak bubuh no salah..bubuh no pun salah..ada kerja kosong ke?layak tak akak nak mintak??

Nizam.Ariff said...

WUIIIYOOOO...

GUA LU GUA LU! Hahaha


Giler rock lu, mama ahsley.. hahhaaha

Gua caya sama lu!!!!!

Let's rockin', bebeh....

ashley said...

Kakpah,
tu sebab aku nak kasi dia sama PEMES dengan aku..
bior no tepon dia pulak kuar satu DUNIA!
ha ha ha
okay, sesapa nak berkenalan sila sila..
jangan segan segan tepon bro tuuu..
dia IKLAS tuuu..

Kak Ina,
alaaa..kak Ina tak kan nak kerja jadi Pengasuh pula!
ada tu memang le ada 1 kekosongan..saya CONFIRM budak budak mesti suka punya dapat pengasuh macam kak Ina.
MESTI SEDAP SEDAP masak PUNYAAAAA lah!

ashley said...

Nizam,
Bro, Lu tau HARD ROCK KOMPANG?
WA boleh kasi lu rasa..

...ha ha ha.

kucingorengemok said...

hahaha... eh nak eksyen jugak, saya ada peminat yg dah 3-4 bulan asik call kul 1-2 pagi! gilo ko? kudiamkan saja...

saya ikhlas tinggalkan komen :)

ashley said...

KOG,
kut engko nak nambah kenalan..boleh le ambik no tepon tu..
aku IKLAS ni bagi..

ha ha ha

word of the day "IKLAS"!!

arsaili said...

salam..ahahahahahha...tergelak guling2..opsss

ashley said...

arsaili,
Tak pa...sekali sekala kita kena menceriakan diri....he he..

ashley said...
This comment has been removed by the author.