Sunday, July 05, 2009

ASPUTRA gathering 2009

Salam,
Semalam 04/072009 berlangsung gathering the whole ALUMNI Sek Men Sains Tuanku Syed Putra, Kangar Perlis (ASPUTRA).
Memang KEPOH..
Kami..( aku dan kengkawan batch 1980-1984 ) seperti biasa mestilah nak berkumpul sesama sendiri untuk mengeratkan tali persahabatan yang sekian lama terjalin.
Sepatutnya kami berjumpa pada malam Dinner di Hotel Singgahsana, PJ tetapi untuk lebih MERSA ALAM kami berkumpul lebih awal pada semenjak petangnya lagi di Shah's Village .
( lokasi tidak jauh dari Hotel Singgahsana )
he he he..
seperti biasa ACIK ACIK berbadan gebu ini mestilah nak menunjukkan kemahiran masing masing dalam dunia SENI MASAKAN..
tu yang bestnya tuuuuu...
LAYAN!!
tangkap punya tangkap gambar..
tak termasuk gambar pelam, buah amra,buat jambu dan pencicah garam belacan..
sedap wehh..
deskripsi gambar yang di bawah ini pula.
kengkawan pompuan
casual chitchatting..
aik..apasal ada jejaka sorang tu pulak?
ni pulak among the guys...
errrrr..business discussing??
ye ker?
Gambar yang diambil sebelah malam pula!
Kelihatan acik acik 'gebu' menggayakan pesen masing masing.
Perlu diingatkan ini adalah pesen tradisional Melayu.
bukan GAON lelabuh kembang kembang tu...
sekian.


8 comments:

Nizam.Ariff said...

Yang lelaki tu semua dah lapang dada dan lapang dahi nampak gayanya...

kalaulah kekayaan diukur dengan helaian rambut yang gugur, aku rasa semua tu dah loaded-loaded tu...

AZANI said...

kita sebok mencari ashley,sambil tersipu malu....

Insyirah said...

Nampak happening... =D

ashley said...

Nizam,
hidup ini ada kepelbagaian..after school, masing masing dengan karier memasing. ada yang okay..ada yang not so..but apa pun, dah berkawan lama mestilah seronok nak berjumpa!

Azani,
apasal la susah susah nak teropong muka aku!!tanya cikgooden!


Insyirah,
he he he..happpening?! tu bahasa orang kini..bahasa kami lebih kepada 'kalut dan meriah'!

tasikmerah said...

kak, aku nk sikit cara berlauk tu...!


.

ashley said...

TM,
yang tu kawan aku yang buat..
aku lenggang kangkung bawak perut ngan kamera..
TUGAS aku tangkap gambark..
ha ha ha..

DrSam said...

kalau buat gathering ALUMNI ni memang akan ada yang tersipu-sipu malu bila bertemu. Lepas tu senyum sorang-sorang :)

ashley said...

sipu sipu???
for sure, bukan aku.

how about you?