Wednesday, July 22, 2009

Carta lagu SEPARA klasik..

Salam,

Sila buat pilihan!

kedudukan di tangga ke tiga..

'Tok tok Noyang, Tok noyang ambik air..

Buat apa air?
Nak asah pisau..

Buat apa pisau?
Nak tetak bemban..

Buat apa bemban?
Nak jolok bulan..

Buat apa bulan?
Nak bagi pada Joyah..

Joyah tak endak..
Bagi pada Dolah..

Dolah tak endak..
Bagi pada Kulub..

Kulub tak endak..
Bagi pada Senin..

Senin tak endak..
Pulang balik pada Joyah.


Oh Joyah! Oh Joyah!
Ghumah kamu nak ghuntuh..

keretekkkk..keretekkkk..kerentummm"

( pstt...nama nama itu boleh digantikan dengan nama nama anak KINI..contoh allya medina, alis sabila, daniel dzerando, zaqwan affendi..he he he he...dan perkataan Tok noyang itu juga boleh diganti dengan Tok Nanny)



di tangga ke dua...

"Cat cilut at at..
Cat cilut kucing lompat..

Nasti nestom Tok Ali tukang cat..
Patah paku patah dinding..

cari aku balik dinding..."


di tangga pertama ......Juara Carta lagu SEPARA Klasik minggu ini!


'A.B.SIIIIII

Sep atas tas tas
sep bawah wah wah wah
sep depan pan pan
sep belakang kang kang


Sep siku ku ku
Sep siku ku ku

ais krim krim krim
Mc donal nal nal nal

Superman man man
Otroman man man

jeli jeli mama
jeli jeli papa

jeli jeli jeli one two juice!"

sekian..

16 comments:

kucingorengemok said...

tok tok noyang tu kena baring n letak budak atas betis kan? kita nyanyi tong tong dak...

ashley said...

..KOG,
meniarap..dan like veteran veteran say "menyabong kaki"

Insyirah said...

Errr...alamak kak ashley, saya tak reti la lagu-lagu mcm ni. Tapi yang "jeli jeli jeli one two juice" tu saya pernah dengar. Kuikuikui...

ashley said...

KOG..
oooopsss silap le pulak..apasal lak nak menyabong kaki..
(kira klasikal betul)

ye betul..
baring dengan posisi membengkok kan lutut dan dudukkan kanak kanak kecil sekitar 2-3 tahun di atas kaki sambil angkat berat!
cara terbaik untuk senaman ABDOMEN!!

ashley said...

insyirah,
kena masuk kuliah..mempelajari senaman berirama klasik!

Nizam.Ariff said...

' luku luku batok
batok e ela-elo...'

Nyanyi sambil urut-urut kaki dari peha bawa ke pergelangan kaki...

umi_e said...

budak2 sekarang tahu tak eekkkk

addyaholix said...

kita ternyata jauh beza umur kan kak. saya jauh lebih muda mungkin. sebab saya tak tahu lagu-lagu ni kecuali lagu yang last tu. haha!

ashley said...

Nizam,
tu lagu among the JAVANESE ke tu?
first time aku jumpa..ha ha ha..aku muda ke?


umi_e,
boleh buat koleksi album..errr jual laku tak?
kita buat RAP ke..change the musik tempo!

ashley said...

addy,
tak mengaku kalahhhhh tau!

kalau bagi kat kumpulan AHLI FIKIR, kut kut meletop letop di RAP kannya..

mana tahuuuuu...

kakpah said...

tetang sep belakang tu yang aku tak tahan nak gelak tu.

ashley said...

Kakpah,
I guess in the children's song like this, we have to jaga jaga..silap tafsir can become rated x...!

tasikmerah said...

sep belakang kangkang? kikikiki...

:p



.

tasikmerah said...

sep belakang kangkang? kikikiki...

:p



.

arsaili said...

salam..thanks for informing me abt Dr Sam, dh call him n he sounds ok..hopefully he will be ok

ashley said...

Tm,
ko ni..size xS betui! hahaha

TM
aik? dua kali..double Xs..ha ha ha

Arsaili,
no prob. hopefully he is doing fine..