Thursday, July 02, 2009

Aku pernah bertanya..

Salam,



Sewaktu diberi masa 'break' di antara hour kelas Free Hand Drawing, aku pernah bertanya pada cikgu lukisan aku tentang apa perlunya bebudak macam kami waktu itu, melukis KUJUR KUJUR tubuh tak berHIJAB?



Apa perlunya urat urat badan mereka di dedahkan pada kami?


Aku macam nampak bodoh bila bertanyakan soalan ini pada seorang PRO macam cikgu lukisan aku tu..



'Human body is the most beautiful art on earth...and " cikgu aku tu sambung berleter "bla bla...bla....you have to appreciate...bla bla bla..."



Dalam hati, aku tetap menyumpah.."Kalau pakai baju, tak boleh ke? Merosakkan bijik mata aku jerr"

Aku ngan kengkawan ada cakap, " Kalau dah Mat Salleh ni kata monyet/orang Utan tu satu rumpun, kenapa tak letak jer monyet monyet kat Lincoln Zoo tu jadi model?"


KAMI YANG KATA!!

Lepas tu aku biasa suarakan resah hati kami ini pada MSA ( muslim students assoc). Kut kut le dapat membantu..

Ya lah..kut ada peluang bersuara. Scrap kelas mana yang TAK BERAPA PATUT tu..

Tapi....HMMMM..TAPI..
HMMM.....
Macam tak da apa apa jer..


Lemah kan?



sekian.

3 comments:

umi_e said...

selamat melukis ;)

ashley said...

tangan dah koraih dah sekarang..dah hilang skill..

AZANI said...

ohh ini ke yang dia kasi free,hi hi hi..