Thursday, January 01, 2009

CHOP! CHOP! sebelum aku beredar..

Salam,

Bila dah ada 'deme' yang sibuk sibuk bebenor cari blog aku..gatei bebenor nak nyiasat ape mende yang aku nulih kat blog aku ni..bior le aku nulih sikit sebanyak kisah sorang 'budak'.

(memang tak boleh nengok oghang senang sikit nak berlabun dalam dunia ciber..oghang nak berkawan pun nyibuk nak tahuuu!! ajer nyer ghopa itu)

Udah terlanjur membace kan kan kan!!

Bior le aku ngutuk sikit si 'budak' yang dah jadi bapak budak tu!
Jangan maghaaaahh.

Ceritenyer..

Dulu kan kan kan..aku memang le suka nulis nulis, taip taip cerita ceriti. Buat karangan suka hati aku lerrr kan kan kan. Kadang kadang aku buat sajak..kadang kadang aku buat pantun..kadang kadang aku buat cerpen..cara aku le. Cara seorang remaja yang nak melepaskan perasaan.

Ye lahh..aku ni suka melihat lihat kat luor ghumah aku yang penuh hutan piutan tuu.. Nak keluor berkawan kawan rendeeekkk, udah tak dibagi jer kerjanya. Siapa tak bagi..??
mak pak aku ler..
akukan gadis pingitan !!
kan kan kan..
he he he..

Aku bukan boleh berjalan jauh sesangat. Nak jalan jumpa kawan, kawan aku banyak yang luor Perak. Bila berjalan, kena tidor ghumah kawan. Mahu nya aku dapat keluor?? PADAM sikit!!

...terutamanya zaman aku nunggu keputusan SRP
..letihnya laaa nunggu macam buah yang tak gugor! Nak nelipon kawan? ghumah aku waktu tu telipon pun tak masuk wayer lagi. Jangan harap le handphone-handphone ni..lagi le MALAM sikit.
Nak nulis surat?
..ada jer tukang nyibuk yang terjengok jengok dari belakang aku..membaca apa yang aku tulis, menyiasat dan merepot ngalahkan CSI! Dia ingat aku nulis surat BOPREN kut!!

lepas tu pulak kalau dapat surat jer ( tak dapat banyak mana pun..waktu nunggu SRP tu, dapat poskad kawan aku jer dari Parit Buntar..bopren) udah le heboh satu DUNIA ..walhal bopren aku tu, bopren semata mata..tak de mende special pun!

Bila aku ketup ketap ketup ketap menaip cerita ceriti guna mesen taip BAPAK aku, ishh si BUDAK ni yang umor 5 tahun macam UPIN IPIN tu, terjengah jengah, terjengok jengok.
YA lahh..oghang baru pandai baca..SIBUK NO la dia nak baca 'SURAT CINTA' aku tu!

lepas tu pulak, tak der ler gherti nak diam..

Mana ke tidak KENA LEKUUUUUUK dengan aku! lepaih tu ngadu le dia nyer..ngadu..ngadu..
( aku kan umor 15 tahun..dia baru jer 5 tahun)
Kena pulas telinga ler dengan aku..he he he he..PADAN ler muka dia!

Iyor le aku kena marah pun... Janji BUDAK tu kena PULAS telinga dengan aku dulu.

ishhhh..udah sekian lama, tangan aku ni rasa gatei gatei pulok nak MULAS telinga dan MELUKU pulok ler rasenyer...

Gitulah cerita aku dan BUDAK tu...yang dah tak BUDAK lagi dah..


abeh cerita...

7 comments:

kakpah said...

Tak payah le tutup. Kau maintain je la. Sok kau bukak lain, diorang dapat trace jugak. Masa tu kau nak tutup pulak lagi ke. Hehe..

xiiinam751 said...

Eleh....tak bilanya dia nak utup kakPah. Jgn terpadaya dengan rayuan gombal dia ni...he...he...

Siapalah hidayah tanpa blog!!!Ha..ha..ha...eh ASHlEY le pulak...asli?

ashley said...

okay okay..
Udah kak pah merayu rayu.
nangis nangis...runtun runtun kain aku ni..
he he he..
nyuruh aku teruskan berblog dengan blog kesayangan aku ni maka aku putuskan untuk maintain badan aku..ish
apa pulak maintain badan aku yang dah memang maintain ni..
tak tak,,maintain blog ni..
okay..

selamat singgah semula.

regards,
ashley patterson
(tera cakap melayu, omputih sekor ni)
kuang kuang kuang

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

perghhhhhhhhh..aku memang agak cklah wei.......
kata nak tutup tapi hati.....

ashley said...

Cikgooden,

sebab terunggul kenape aku kena maintain blog ni ialah
1. aku SAYANG semua kawan yang berkunjung..dah rasa macam bersaudara, walaupun tak kenal.
2. mikirkan dah banyak aku laburkan masa di sini..bersengkang mata..
3. mikirkan kalau aku buka blog lain, aku terpaksa ubah karaktor jadi pelakon walaupun aku bukan pelakon professional
4. blog ini aku punya!suka hati aku lah kannnn..he he he he..

.........

kakpah said...

so nkau sekarang ni dah jadi ashley le ye. asha boshley? macam penyanyi hindustan tu. aku terpike-pike pulak manalah nkau dapat nama ni.
anyway, selamat kembali.

ashley said...

LAURA ASHLEY!! he he he..