Saturday, April 18, 2009

Sambil tengok pantai..

Salam,
Petang tadi ni, sekira kiranya pukui 3 lebih, aku ngan dua anak aku campur suami pergi le ke Melaka. Saja nak nengok nengok tempat untuk kak Ecah.
Tengok namanya dah keluor kat internet. Dapat buat Matrik sains kat KMM..
jadi aku nengok le alamat tempatnya kat LONDANG?? ape nama tempat tu..
Londang..eeee lebih kurang macam LONDON jer bunyinyer.
Kami pun sampai le ke tempat tu dekat pukui 5.
tak le jauh bebenor dari bangi. cepat jer udah sampei.
entah le..
kut suami teman tu bawak kereta laju..
idak le teman perasan.
teman memang suka bebenor le jalan jalan tengok tempat ni..
lupa le pulok teman nak ngambik ngambik gambor KMM tu..
tak pe ler..
kalau jadi si ecah ni masuk KMM 11/5/2009 nanti, teman updatekan..
InsyaAllah..
Tempatnya tu kat atas bukit tepi jalan besor le juga..
bangunan kat KMM tu idak le lawa benor sebab dah agak lama le juga..
tapi aku kabor kan kat ecah
..alaaa...
kalau buat matrik idak le lama..
setahun jer..
belajo bior bebenor..elok elok..
InsyaAllah
LONDON pun silap silap boleh sampai..
Bila dah round round tempat yang dah tak de orang tu..
(err aku rasa mostly student dah tak ada)
dah tamat belajo le tuu
sebab geng spm 2008 nak mendaftar tak lama lagi
aku pun terus ajak suami ke tepi pantai..
mana lagi kalau tak ke Pengkalan Balak.
buat apa?
ishhh udah datang rehat rehat le kejap..
aku ni memang pantang nampak laut..
mula le menyenap nyenap gambor..
kat bawah ni aku kongsi satu..
gambo biasa biasa jer..
tapi aku suka.
sambil sambil makan goreng pisang..
angin sepoi bahasa
hirup pulak ayor kelapa muda..
mula le lagu 'DJ dep' atau 'kucing lorong' dan sebagainya
terngiang ngiang antara ingat ngan lupa kat telinga aku
apa pun sementara menantikan
mee badung 2
kuew tiow goreng 1
nasi goreng ayam 1..
AGAK LAMBAT BEBENOR LE DEMER NI MASAK
tapi..
wokeh la tuuu
aku nak menghayati SENARIO
petang petang..

sekian

4 comments:

AZANI said...

sejuk perut ibu yang ngandung apabila anak anaknya berjaya.

ashley said...

Berjaya di akhirat lebih terutama..

GPI SKSV said...

Alhamdulillah..
Ecah.. blajor rajin2...

ashley said...

ECPI..oh silap le pulok..GPI jer..

Ecah kata..InsyaAllah..
ECPI..ishh ater udah dengor eklan ecpi ecpi kat radio sinar asyik ter syasyul je le..what i mean GPI..doakan lah sama moga moga boleh Ecah lanjutkan pelajaran dalam bidang CSI yang dia nak tu..