Monday, April 20, 2009

Jom tengok hoki, nak?

Salam..

Petang tadi suami ajak pi tengok hoki. Bebudak lawan..Quater final.

Sebenornya nak bawak si Zainab sebabnya dia wakil sekolahnya baru baru ini.
Dapat no 3 jer sekolah dia dalam daerah HULU LANGAT.
Tapi oleh kerana dia pun letih dan malas nak pergi maka aku berdua duan lah ngan suami.
Ini bukanlah kali pertama aku datang tengok hoki ni..
Dah beberapa kali le juga datang Bukit Jalil ni.

Sebenarnya aku lebih suka datang tengok PERLAWANAN hoki dari tengok PERLAWANAN bola sebab tak sesak..
Boleh relax relax jer..lagipun dulu kat sekolah menengah aku biasa juga masuk pasukan hoki walaupun sekadar duduk tepi padang sebab jadi pemain simpanan.

Cikgu letak aku jadi pemain simpanan sebab selalunya kalau bola datang kat aku, aku suka melompat..
Takut kena gigi..
patah kang siapa nak ganti?
Turun pulak saham kan..ha ha ha..
Aku boleh dribble bola dan pukul bola tapi malas nak tahan bola..he he he..
( yang sebenornya memang aku BUKAN PEMAIN HOKI..aku gatai jer nak sua sua muka kat padang ...kui kui kui..)

Game yang pukul 5 petang ni Sekolah Sukan Bukit Jalil main.
Lawan ngan sekolah dari Temerloh.
Mentang mentang la depa sekolah sukan..
Sekolah dari Pahang tu kena BANTAI cukup cukup..
kena main main jer ngan depa.
Sian pulok aku nengok geng dari Pahang tu di acu acu jer oleh SSBJ.

Tak silap aku geng Pahang kena 8-0 kut..
Aku pun tak terkira sebab depa tak boh result kat scoreboard..
APARAH...
hellloooo..
Organizer, awat yang tak boh result kat scoreboard?
perihatin la sikit.
bukan semua orang termasuk aku ni boleh mai awai awai time game start..
anyway..
hopefully waktu semi dan final nanti depa tak buat lagu ni.
TETAPI dalam pada tu ada juga sesuatu yang aku TERTARIK SESANGAT..
bila tengok jejaka jejaka berdua kat bawah ni all of sudden aku teringat akan dikau wahai kakpah
AMARAN KERAS untuk KAKPAH..dan geng yang senilai taste dengannya
jangan tenung lelama gambar DI BAWAH
aku takut KAKPAH TERPIKAT!!
ngeh ngeh ngeh..
Tijah,
aku rasa engkau pun jangan tenung lama lama..
taste yang seakan akan serupa...awwwwww

APA PUN KITA SEMUA KAN RAKYAT MALAYSIA..
WAN FOR ALL
ALL FOR WAN!
SMILE...

1 comment:

AZANI said...

singh is king he he he