Monday, March 02, 2009

Hidung berair..tekak perit..aku demam!


Salam,

Patutnya aku MC hari ni...tapi hari Isnin banyak kerja jadi aku pergi sekolah jugak. Rasa memusing kepala aku..dan aku tak boleh nak cakap banyak sebab suara serak..

Hari ni minta tolong si Yati conduct assembly.
Perit betul tekak aku! Hidung ni dah mula berair..
Mula lah ni..
Cukup leceh kalau kena hujan..
kalau tak demam, macam tak sah jer!

Esok aku tak pergi sekolah.
Dah minta cuti ngan bos dan dia dah bagi..
tapi rasanya aku boleh dapat MC cuma nak pergi klinik pulak..
aduuiii..

........................ni aku rasa letih sangat...............

hidung aku yang tersumbat sumbat dan berair ni bagi kepala aku berdenyut denyut..
SINUSITIS aku dah mai..
hari ni entah berapa puluh kali aku bersin..

ACHOOOO ACHOOOOO ACHOOOO....

aaahhhh...
nak kata alhamdulillah pun dah tak boleh dah....

Achooooo...achhhhhoooo...
ok...salam...
nak melabuhkan badan..merehatkan kepala dan mata..

6 comments:

PerantauSepi1306 said...

Take care cik puan ashley.. hoep you'll get well soon, k.

4 'so' bersaudara... said...

Mak pah...
jom pi BBB.. mak ngah demam..
Mak cik sha dah sihat dah tu.. bukan jauh gombak-BBB.. kesian mak ngah

kakpah said...

aduyai... dah emak pulak knock out.

Gurindam Jiwa said...

May Allah bless you with speedy recovery...

NJ@goboklama said...

alaaa cian tengok burung tu & cian kat u gak,take care :)

ashley said...

Perantausepi,
masih selsema..tetapi suara dah quite okay.

4-bersaudara,
alah bisa, tegal biasa..

kakpah,
tak le knock out lagi..sipi sipi jer..masih boleh drive..cuma dok kena hujan ni naik pening jugak la..suara dah okay sikit walaupun sengau!

Gj,
Jazakallah..Insya allah tak demam dah cuma tersumbat hidung. Selsema masih ada.

NJ,
Waktu ambik gambar tu, angin kuat sangat..burung tu pun tak boleh nak terbang..sebab tu monyok jer..