Wednesday, March 04, 2009

cerita hari sabtu lepas..

Salam,
Sabtu lepas, aku mengikut suami buat tinjauan.
Kami jadi 'perisik' untuk hari itu..
ha ha ha..
Ni untuk kerja sambil sambilan suami aku..
Tinjau untuk family day ..
ofis PUNYA.
Budak ofis teropong dalam internet satu tempat.
Kata 'GITU-GITU'..
Murah!!
Apartment 3 bilik boleh diSEWA RM100 semalam..
wah..sudah bagus.
Cover untuk penginapan sekeluarga tu..
Boleh bawak family BESAR tu..atuk nenek, cucu cicit, piut..
YE LAH..
BUDGET KENA LAH BETUL.
NAK BAGI HADIAH HADIAH LAGI..
NAK COVER SEMUA COST..
KELUARGA!!
BUKAN INDIVIDU JER..
SESAMPAI tempat yang dituju...
dekat dekat nak sampai Kuala SELANGOR juga la dah.
tinggal 27 km je lagi..
Ingat kut kat mana..
Masuk le kawasannya..
Tengok papan tanda je, aku dah CUAK!
Apartment nampak MACAM..OKAY
NAMPAK NAMPAK JER TAU!!
Tapi bila tinjau kata ada PANTAI?
mana pantai nye..??
aku jadi MUSYKIL!!
Tengok bot bot dan sampan sampan macam BERSUSUN USANG jer..
Tapi tengok KOLAM macam WORAIT ..
Setakat anak nak terjun..renang renang itik tu boleh le..

Tapi bila tengok suraunya..
AYO YO!!
Ini tempat WUDHUK?
Dan JOKE of the DAY..
Paling MENGGELIKAN hati aku..
hehehe..

Bila aku tengok ruang rehatnya yang tak dak apa..
cafeteria ka apa ke aku PUN tak tau..

ada peti ais gedabak..
ada kusyen usang satu dua..
ada TV set usang BERASTRO TAU!!
ada pembancuh kopi dan teh..

TAPI!!!BER 'TAPI' TAU...

SEMUANYA BERKUNCI

Kat PETI AIS NI ADA PADLOCK!!

WAKA KA KA KA...

DAN SEGALA KUNCI KUNCI TEMPAT BERKENAAN ANDA BOLEH RUJUK
PADA PAKCIK GUARD!!

ADUI...
Kena cancel la..
sebab bila kami tanya pada orang yang baru datang berkunjung kat situ.
First TIMER..
Depa pun datang sebab tengok dalam internet.
IKLAN dalam internet tu aku rasa entah kurun bila punya..
Tak dak UPDATE..
Bila tengok sendiri tempat tu boleh agak..
Pihak Pengurusan TARAK ONGKOS nak maintain!!
Kat BILIK, aircon tah apa apa..tak berfungsi
TV pun blurrrrrr...
aku risau takut takut TOILET ke mende ke TERSUMBAT..
sebab ada hotel yang BERTARAF 4 bintang pun, boleh jadik!

AYOOOOOOOOOOO

_______________________________________________________

Gambar di bawah ni pula sebenarnya diambil dalam perjalanan pulang..
BATA outlet..
kan aku ni BUDGET punya orang..
KLCC tu untuk orang BERMATA BERLIAN

Aku, BATA jer..
ha ha ha

Tapi bawak si MUHAMMAD ni..
Macam tu lah dia nyer..
lawan aci nyorok ngan aci kejar kat GERABAK kasut ni
nak pilih pilih COMFIT pun tak senang!

Bila dapat pilih dua pasang kasut untuk anak anak aku,
jalan balik ke kereta..

GEDEBAAAAANNNNG!!
AKU beralih tengok..tersirap darah!

Motor kena langgar atau motor yang melanggar kereta yang nak masuk outlet BATA ni!
(NOT SURE)
Mungkin Pakcik India tu patah kut kakinya..
aku dah lemah LUTUT!
sebab aku nampak diaTERGOLEK DOT sahaja..
depan kereta tu..
Suami aku jer pergi tengok..
makcik India tu dukung baby..aku dah SERIAU!!

Mungkin sebab tu sama..lepas tu aku DEMAM..
sebab
TERKEJUIT DENGARK BUNYI KEMUDIAN NAMPAK ORANG MELAYANG JATUH MOTOR
aku nampak time dia jatuh jerr..ngan lampu ke mende ke berceramuk..

gambar kat bawah ni, sister yang pakai baju M.U tu INTERFRAME..
aku dah terketar ketar ambik gambar..

satu ni je lah gambarnya yang ada..
pakcik India tu dah TERSOROK disebabkan Interframe cik kak ni..

KESIAN....
dan
SEKIAN....














2 comments:

NJ@goboklama said...

gitulah selalunya kita terpedaya dgn iklan tapi tak pegi meninjau. NJ senang aje, informasi di hujung jari, google aje review pengunjung tentang satu-satu tempat tu,baru dpt gambaran sebenar.

Selalu nampak kemalangan selepas berlaku, tak pernah lak nampak yg betul2,minta dijauhkan.. :(

ashley said...

Cadangan yang bagus tu..memang kena google jugak la lepas ni. Safe cost sikit...Tapi suami saya sengaja nak tengok dengan mata sendiri. Nak tahu juga berapa jauh dari KL tempat tu. So kita orang just makan angin je lah..
Tapi memang tampat tu BERANGIN!! Ada njuga KOLAM MANCING tepi apartment tu..so kalau setakat nak pergi memancing, tidur sekejap situ, no hal kut rasanya!