Sunday, May 31, 2009

nostalgik

Salam,
Sebenarnya gamabr ni aku uploadkan semalam. Sewaktu petang tengah rehat rehat. Sekali aku dapat panggilan tentang berita kematian Zura bekas guru Aulad Perdana itu maka terus tak jadi aku postkan untuk entry semalam.
Idea idea aku untuk menceritakan tempat tempat dalam gambar ni pun terputus...


Gambar di bawah merupakan gambar MAIN BUILDING 'sekolah' aku kat US.
Di sinilah tempat pendaftaran masuk sewaktu aku mula mula sampai dulu.
Daftar..pastu ambik gambar ID..
Hmmm termangu mangu macam cicak makan kapur..
sebab tak paham dengar mak TAM cakap dengan LOGHAT CHICAGO yang pekat.
Bangunan ni nampak macam CASTLE kan?
Bangunan lama...macam ada penjara bawah tanah..he he


CERITA BANGUNAN KAT BAWAH PULAK!!
Mula mula di sinilah aku bercengkerama.Bersama rakan sebaya yag ada 3 orang lagi. he he he..
Ni namanya Crown Hall.
Bangunan ni pemes sebab inilah bangunan yang menggunakan FIBER GLASS yang pertama diperkenalkan..
ERRR..kat sini ada studio studio untuk budak ARCHIEs...budak Interior design..ada bengkel untuk buat 3 Design..ada studio untuk photography etc etc..
BANGUNAN INI KHUSUS dalam kerja mendesign design ni..
HA HA HA
ya..aku dulu BUDAK ARCHIEs...
jangan tak tahu!! yang pengkag!!
tangan keras..LOKEH tah haper haper..
tahan satu semester jer..
OH TIDAAKKKKKK!!
aku maleh nak cerita pasal terpaksa jadi budak INJIN ni..
tak kuasa aku..


okayyy..yang kat bawah ni pula EL train..
he he he..
Dulu ni yang macam TEROWONG tu tak ada tau..
sekarang depa buat TEROWONG cover gitu..
untuk kurangkan bunyi bising.
Dulu aku sering lalu bawah ni..untuk ke SEVEN-ELEVEN atau ke bookstore..hari hari lintas bawah track keretapi ni. Bunyinya bising..every 10 atau 15 minutes lalu train..
lama lama jadi lali..





Haaaa..ni tempat lepak aku dulu. Suka tengok bebudak arch dan ID pamerkan senitangan mereka di sini. Ada lukisankat dinding..ada Arca 3D..dan sebagainya..
Tengok tempat ni pun macam depa dah RENOVATE..kasi upgrade lagi..


kat bawah ni pun aku rasa cam buliding baru gak..
so after 20 years ada perubahan menarik kat 'sekolah' aku tu...

sekian..
and enjoy the photos..
CILOK DARI saper tah...
mesti kerja geng geng ARCH, ID, PHOTO ni..










8 comments:

Nizam.Ariff said...

Ooo... suka lepak-lepak yek...
Cuti ke mana je nih?

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

waaaa...layan blues nampak?..he he.

AZANI said...

tempat jatuh lagi dikenang....

ashley said...

Nizam,
Malam tadi kat Melaka..
he he he..
sekarang aku kat hujung semenanjung lak.

cikgoden..
aku tengah tengok laut kat Jb ni..

Azani..
mai la jengok aku..ha ha..BLUE WAVE..

BTW friends..aku bawak komputer aku ni..sebab tu sentiasa mengupdatekan blog!!
kui kui kui..
S10 aku ni..bagus gak ada celcombroadband ni...

okay nak gi lepak kat kolam sat nuu..
cuma aku lupa nak bawak wayar camera sambung ke komputer...
takleh nak update gambor..
adios!!

kakpah said...

sonok cuti nampak... haih.. bila lak geleran aku nih..

AZANI said...

kat Blue Wave JB?Cuti kat sini ke?

ashley said...

kak pah..
alaaa nanti kakpah merayap nuuuu sampai Guatemala nuuu..
he he he

azani,
ye lah..mano laei..takkan kat putu riko lak..

AZANI said...

ha ha ha jawapan yang tepat untuk soalan bodohku...ha ha ha..anyway enjoy your vacation.