Monday, July 05, 2010

Sekitar pendaftaran di UMS

Salam,

Hari Jumaat 2/7/2010 jam 6:30 petang berlepas sekali lagi ke Kota Kinabalu.
Alhamdulillah kali ini flight on schedule.
Aku, suami dan anak tiba di KK awal 15 minit dari waktu yang dijadualkan.
Kami tiba jam 8:45 malam. ( Boleh le jugak nengok BRAZIL kena lepuk ngan HOLLAND)
Sebaik tiba, sepupu aku sudah pun menunggu di airport.
Pagi Sabtu...3/7/2010..HAVOC di UMS.
Siapa yang menguruskan pendaftaran pelajar di sini cukuplah "BAGUS PUNYA IDEA BAHHH"!
.
.
Idea yang menyebabkan ibubapa dan pelajar terpaksa menunggu BERJAM JAM untuk mendapatkan slip tempat kediaman...
MANGKUK AYUNNNNNNNN!!

Aku malas mengulas lebih lanjut.
Tapi kalau tahun depan perkara ini berulang lagi maka aku rasa bahagian pengurusan pendaftaran pelajar patut dibenam masuk ke dalam laut..
TAK PUN kita campak mereka ke PULAU PULAU di sekitar Sabah itu!!
hahahaha




Dah.....sian anak anak ini. Terutamanya kawan anak aku tu yang datang sensorang dari Semenanjung.


Kita ambik nafas jap kat pinggir laut ni.. KALAU TIDAK..nahas demer tu.








Sesambil makan pulut KELUMPIS nih..cicah ngan kuah kari ayam.
Sedap sikit...kasi cool down.
sekian

9 comments:

kakpah said...

ums cantik...
aku penah pegi sekali, kawan bawak.

sistem mendaftar pelajar baru ni dorang kena pikir balik macamana nak bagi cantik gak.
laki aku selalu compare dengan sistem kat tempat dia belajar dulu kat us nun.

kucingorengemok said...

ada adegan tangis menangis tak lepas tu?

tasekM said...

hang punya mangkuk hayun tu yg aku suka...



.

Nik Ha said...

saya htr ank buah register kat usim hr tu sgt berpuas hati.smooth je, tpt lpg, buat kat stadium nilai tu..he..he..complete sume situ dgn buat matrik kad & urusan hostel.kat hostel lak selesa siap ada surau mak2 buleh lepak2.hubby tanya tak ramai ke intake dia sbb tak rasa sesak sgt :)

Norazah said...

Ashley, teringat masa register kt kpp dulu. Tengah puasa plak 2, beratur panjang ke dewan besar. Fuh, mmg cabaran betul nasib baik fikir nk gi oversea. Tu yg cool ckit. Aruah bapa terpaksa bukak posa dlm perjalanan balik.
Tahniah krn anak u dh berjaya ke menara gading. My son n daughter just preparing 4 their pmr n upsr.

DrSinga said...

gelang mutiara aku mana bah..!!

ashley said...

kakpah,
Pengurusan pendaftaran MAnyak TURUKKK..aku rasa dah seantero tahu apa yang berlaku..

Azah,
terima kasih..
My second akan tempoh SPM tahun ni..
My third pula akan tempohi PMR

DrSinga,
hahaha..nak yang RM10 tiga ketul ka?? ada..
meh ambik

tasekM said...

aku dh komen smlm nih... tak keluaq. ngok la blogger nih...

kak.... aku sukaaaaaa hang punya mangkuk hanyun...

he he.



.

ashley said...

TM,
hahahahaha...demer dah kena mangkuk dengan aku..
ade ke patut suruh naik bas ngan lori wehhh..
pastu beratur berjam jam..lembik bebudak