Thursday, July 29, 2010

24 tahun dah..

Salam,

Hari ni si Dia ada Final Exam.
Semester ni dia ambik dua subjects.
The last two subjects.
Selesai exam ni maka tamatlah sudah pengajiannya. Kalau budak budak yang tak biasa bekerja, diorang akan buat PRACTICAL TRAINING.

Si DIA?
hahahha... dah dekat 19 tahun bekerja...apahal nak buat PRACTICAL TRAINING lagi kan?
.
.
so probablay dia kena buat PAPER la..PAPER mender? Mana la aku tahu..
.
.
Okay semalam waktu dia tengah kusyuk study tu, aku belek le MESEN KALKULATOR dia..
" Bang, sejak bila abang guna KALKULATOR nih?"
" Hmmmmm...sejak 1986. Abang beli kat BOSTON!!"
.
.
Uihhh TIDAKKK!!...
'Dia' telah lama MENGENALI suamiku....
OHHHHH!!...
hehehe...
.
.
.
Mujur KALKULATOR!
kannnnnnnnn...

p/s
si Dia guna Business/Finance Kalkulator. Dulu aku pun ada lebih kurang macam nih...tapi Scientific Kalkulator...yang ada sin, kosine tuuu..TAPI kena curi masa aku study kat Chicago dulu. Hampeh. siapa yang curi tuh...Menyusahkan aku betul!

sekian

6 comments:

Gurindam Jiwa said...

Habis exam naik gaji la, apa lagi. Dapat duit raya lebih la tahun ni. alhamdulillah, rezeki masing²...

ashley said...

GJ,
hmmmm...tsk tsk tsk.

Nizam.Ariff said...

Aku tak suka curi barang-barang orang pompuan. Kalaulah aku curipun, itu cuma HATI dan CINTA...

Gurindam Jiwa said...

HATI dan CINTA mana boleh dicuri! Ianya mesti dibeli ... dengan pengorbanan, kasih sayang, tanggungjawab, keikhlasan, ..., ..., ..., and last but not least: wang ringgit. Tu dia.

tasekM said...

hang dgn kalkulator pun nk jeles, kan...?

he he.



.

ashley said...

Nizam,
wooi Nizam..hari ni Jumaat. Tajuk khutbah apa pulak nih?!

GJ,
haha..apa apa la kan..

TM,
he eh he he he..
..sebab dia belai kalkulator tu selalu!