Tuesday, February 10, 2009

Akhirnya F&N 'jatuh' ke tangan mereka!

Salam,

8 haribulan mereka meng'sms' kami..Aku kata tak lama la tu.
9 haribulan mereka meng'sms' lagi. Aku kata wahhh...
dah berturut turut pulak satu demi satu peristiwa ni.

Sikit hari ni, letih juga aku melayan sms ni.
Al maklum..call call tak main...

Background baguss punyaaaa kat rumah ni..
Latar belakang suasana ala ala pasar malam ada, tadika ada, taman negara ada..
silap pilih waktu, engkau dapat back gound baaaaeeek punya!!

Suasana meruncing!
Kegusaran sambil menunggu bila masa yang terbaik..Kegelisahan menyelubungi si Dia yang saban detik meng'sms' merata ceruk. Sambil kami menanti dan terus menanti. Tertanya tanya juga 'bila lagi?' Tak ada khabar lagi ke?

Malam tadi aku terus menunggu kalau kalau berbunyi telefon aku.
Bukan senang menunggu..Penantian adalah satu penyiksaan..
Dalam penantian itu aku dapat siapkan satu entry.....tapi...
...........................senyap sahaja telefonku.............

Mahu sahaja aku menunggu hingga ke siang dan dapat ku alunkan lagu ini :
' TELEFON...., TELEFON BERBUNYI..ADA KAWAN DALAM BAHAYA..ADA KAWAN DALAM BAHAYA...DI SANA..'
eh!! apasal lagu 'wonderpets' masuk entry ni??

Rupa rupanya 'sms' yang ku nanti, tiba jua akhirnya..around 9:56 am.
Tengah peak hour! Anak murid nak rehat..
Tak dapat le aku nak balas...
Kemudian, datang lagi sms..
dari suami tersayang meng'forward'kan message yang sama..
Tak balas..
WEH!!AKU TENGAH KERJA LA!!
Dapat Call pulak..amboii..macam la aku boleh dengar..
RIUH RENDAH LA kat sekolah ni.
Aku dengar sayup sayup suara bonda..ya ya..aku tahu..
Dah dapat message.

AMBOOOII tak sabar sabar nak beritahu..
maklumlah..KAN KAN KAN..
DAH DAPAT F&N!!
Air lemened? apasal kecoh norrr?
AMBOOIII...Siapa kata F&N tu..

INI NAMANYA... APE KEMENDE...

FURAIHATUN NAJLAA'...?

siapa tu?
..............anak sedara wa yang baruuuu...

smileeeee...

sikalang aaa wa sudah ale 18 aanak sedalerrr..
ai YAA..Wa tak mau balik la hali LAYA....
itu balu satu perhentian..wa ada manyak perhentian...
Wa duduk KAY ELL la ini macam!! wa jadi anti sosial..
ha ha ha...

sekian.

7 comments:

Gurindam Jiwa said...

Tahniah, tahniah...

kakpah said...

weh.. memang penantian satu penyiksaan. Aku duk tunggu april. lambat sangat datang. April insyaAllah laki aku dapat title datuk. Aku jadi datin.....

jus call me ida.. said...

bestnyerrr bau baby

ashley said...

Gj,
Terima kasih..sorry to hear about your old friend.

Kak Pah,
Sabar..
Panjang umur,ada rezeki.. InsyaAllah berjumpa dengan cucu tu..
'Datin'?..mana betul tuuu..
Kalau tang Datuk tu betul la tu.. panggilannya..

Just call me Ida,
tak dapat nak bau lagi..
My daughter got Chkn Pox. tak berani nak pergi visit..

4 'so' bersaudara... said...

Salam..
tadi kami pergi HOSPITAL Selayang. Kami dapat jumpa Mak cik sha dan pakcik hasanol je. Masa tu, baby FN dalam wad NICU. kami balik rumah dgn makpah dan tokcik. Esok makpah balik naik ketapi ke Ipoh.

Mak cik sha akan pantang di rumah kami sebab kat pahang ada adik cik hasan demam campak.

Ni SMS terbaru dr Cik Hasan jam 9.45PM:

Alhamduillah baby dah tak demam n semua dah normal. Tapi stil kat NICU untuk pemerhatian n rawatan lanjut.

ashley said...

4 bersaudara..
Hmm Chicken Pox kat Bangi terpelanting ke Pahang nampaknya.
Okay harap harap my anak sedara FN tu dilindungi Allah hendaknya..
alahai..siannyer lahh..

GPI SKSV said...

Sampai skrg FN blum discaj dr hosp... maybe esok lusa.. dan akan ke sini for a while..