Monday, February 09, 2009

Adik dan kek!


Salam,

Oleh kerana umminya didesak oleh anak anak yang ramai ini untuk membelikan sesuatu buat kakak sulong tersayang..maka..dengan malas dan selambanya ummi pun ke kedai kek Cik Nah di Bangi Dot Dot.

Okay rega berapa kek coklat ni..
Rm dot dot..boleh?
Ye..boleh lah..
Nak tulis apa kak?
Tulis jer selamat hari lahir ke 18, Kak Aisyah.

Tak yah hepi birthday ke apa ke yang Inggeris..nanti jadi hippopo tertomoih pulak nanti...aku agak serik dengan kedai ni. Dah dua kali deme eja tah hapa hapa..lain yang disuruh, lain yang deme buat..
Mujur aku ni sabo, lagi pun akhirnya kek tu nak dibaham juga..aku bukan pelanggan yang cerewet..mende mende kecil mcam ni, boleh dimaafkan..

Jangan waktu aku disuruh menempah untuk someone else punya kek sudah. Kalau keluarga aku punya..okaylah...no problemo. Tapi aku harap kedai ni PEKA lah sikit dengan permintaan pelanggannya.Untuk jangka masa panjang..

okay okay..aku tak nak berleter pasal deme punya kerja...

ASYIK NGOMeLL panjang ya buuukk..

Dak aihh..tegur ikhlas apa salahnya. Lainlah kalau TEGUR nak MEROSAKkan. Aku bukan nak rosakkan..aku tegur jer..TEGURAN pun salah ke? Kena INGAT la..kalau asyik MEMUJI saja pun tak bagus..takut terLUPA DIRI! Nak meniaga kena improve..Pelanggan tegur, kenalah perihatin..Lainlah kalau nak TUTUP kedai!
okay..?? masih tak faham?

buat cam mana..
what to do ? ayam patuk itik menyudu..
Pun begitu, kalau tuan punya kedai tu tengok anak aku membaham keknya mesti dia terharu. Keknya memang sedap.. cuma tu lah..ada sikit hiccup..
Gambar si Mawaddah berseronok dengan kek coklat.



Dan juga setelah dia dibersihkan dari segala KECOMOTAN DAN KEBELENGASAN kek itu..


ha ha ha..
suka hati jer nak mereka reka imbuhan kata..

Suka hati aku la kan..siapa nak jaga BAHASA MELAYU sekarang..WHO CARES??
Orang kan suka BAHASA INGGERIS..ha ha ha ha ha ha ha ha ha..
Tengok..matematik dan sains BELAJAR dalam BAHASA INGGERIS..

SEMUA ORANG BANGGA!!

anak anak pun bangga..
tengok lah... tengok lah...
semua orang nak jadi orang putih..
Rambut pun dah kaler kaler kuning, merah, oren..
Mata pun dah jadi hijau, biru, purple..
WHO CARES about BAHASA MELAYU!! ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha..

Kalau Mat Saleh yang jajah Tanah Melayu dulu pun mesti turut BANGGA..
'Look LOOK, They want to be just like us'..
Tak main la KULIT SAWO mateng ni..apa barang, brader?





yeah yeah yeah yeaaaaahhh..

lupakan lah PULUT KUNING tu ya..sebab semua nak jadi OWANG PUTIH...
JOM makan jer lah kek tuuuu..

COKLAT? SAWO MAteng?..pedulik!
.............................NGAP!!


sekian.









6 comments:

kakpah said...

hepi besdei kak aishah.
Err..ada tak ubat kat mesia ni buat kulit hitam jadi putih macam kulit mat salih hehehe....(macam kulit mikail jeksen tuh..)

ashley said...

Kak Pah,
sonang jer..kak pah sedia bath tub bosa bosa..
Pastu beli sekiranya 10-20 botol sejenis cecair..nama pe..hah jenama nya cam ni, KLOROX. pastu..tuang habih kesemuanya dalam bathtub tu.berendamlah sampai sok pagi..Kemudian lihatlah perubahan yang ketara pada kulit anda..putih berseri seri..
.
.
.
.
.
.ha ha ha
(please don't try it at home!)

4 'so' bersaudara... said...

Psst.. besday mawaddah bila ye? dia je takde rekod dlm my besday long-list...

ashley said...

Mawaddah nyaris nyaris mendapat birthday yag unik 07/07/07..tapi Allah telah tetapkan yang dia dilahirkan pagi 08/07/07..

GPI SKSV said...

ok.. thanks.. dah complete.
Cuma ada satu nama yg takde besday.. just tahu tahun lahir je. 1948.. takpe la... biarkan dulu..

By the way, nak tanya... tak teringin buat '2nd Family Day Hj Ahmad & Hj Samiyah'? Semua sejuk je ni... dah tak beria-ria..

Lebih grand dr tahun lepas.. mcm grand livina... kekekek

ashley said...

Ha ha ha..suit yourself!

My hubby tengah uruskan tempat kerja dia punya family day...so..
.....