Monday, November 15, 2010

Surat yang tidak sempat dibacakan..

Salam,

Kalau hari ni dideclare Hari Wukuf maka telah 5 tahun Hijriyah ayahanda pulang ke Rahmatullah. Hari ni kalau ikut kalendar tahun Masihi pula, adalah birthday my elder sister.

Hmmm..ayah pergi atas sebab musabab komplikasi diabetes.(walaupun sebab asal sebonar ialah dah memang sampai masa) macam Allahyarham cikgu Hashim juga.

Surat di atas sepatutnya dibaca sewaktu dinner ASPUTRA 2009 yang lalu....tapi disebabkan banyak cikgu cikgu berucap maka surat ini tidak sempat dibaca di hadapan ex studentsnya.
Bila dibaca ketika pengirimnya telah tiada lagi, sayu rasa hati.

Kemana lagi kita kan?? Kalau tidak akhirnya ke sana jua.
.
.
.
.
Agak agaknya nak menongkat dunia sampai bila?
hmmmmm

.
.
p/s surat tu kena edit la sikit sebanyak...
.
.
sekian

2 comments:

zafi said...

Alfatihah pada mereka yg telah tiada. Moga kita beroleh rahmat dengan kehidupan ini.. :)

KAKTINY said...

Al-Fatihah.

Yang pergi, dah tentu tempatnya..
kita yang tinggal kena sentiasa beringat.. kan.

Semoga roh Allahyarham tenang dan sejahtera di alam sana dengan ihsan doa yang tulus dan ikhlas dari anak2nya.. Ameen.