Thursday, November 11, 2010

Status..

Salam,

Sewaktu aku di Chicago, di dalam kelas C.E ku terdapat 20 orang pelajar. 4 darinya adalah perempuan termasuk aku. Selebihnya pelajar lelaki.
Dahsyatkan? 1P : 4L..hehehe

Kalau pensyarah kami pecahkan mengikut kumpulan maka akan disuruhnya setiap kumpulan mempunyai 1 ahli perempuan. Jadi kami yang perempuan ni tak dibenarkan membuat kumpulan sendiri.
4 pelajar perempuan itu ialah aku, seorang budak perempuan Iraq, seorang budak perempuan kulit hitam dan seorang budak perempuan Minah Saleh.

Aku baik dengan budak Iraq itu manakala Minah Itam tu aku kureng suka...
Minah Saleh tu aku tak pernah berkawan. Dia pendiam.....dan aku tengok dia hanya nak berkawan dengan yang sama warna kulit dengan dia ja.
Aku bukan tak suka Minah Itam tu sebab dia ITAM..TAKKKK...
Aku kureng suka sebab dia TERAMAT lah malas buat kerja kerjanya. Homeworknya asek copyright aku punyer...
ADA KE PATUT?!!
Nak masuk group DISKUSI kami, PEMALAS nak mampoih!
Hinggakan waktu exam pun dia asek asek tanya aku...
.
.
AIHHHH nak cari NAHAS dapat straight F?
So dengan Mak Itam ni, bila nampak kelibat dia jer, aku menyorok.
Dengan students lain dia tak berani nak minta tiru homework tapi dengan aku kemain lagi buat samseng.

Ada gak geng geng Mat saleh yang dok perhati tabiat dia datang minta tiru homework kat aku so diaorang ni kata la kat aku jangan bagi muka dekat Mak Itam ni sangat.
Suka TAKE ADVANTAGE!
.
.
So satu hari, bila dia datang desak aku minta tiru homework, aku pun katalah kat dia...

" What were you doing at home? We are all having the same 24 hrs, right. Why couldn't you do you homework like the rest of us?"

.......walaupun waktu tu aku ngeletor juga nak cakap..ngeletor sebab menahan marah...tapi tak nak bunyi macam kureng ajor. ( actually si mak Itam itu memang KURENG AJOR)
.
.
.
Sekali budak perempuan tu cakap la..

" Hei...I have a kid at home to look after. I have to go to work and school at the same time. Juggling all the work."
.
.
OOOO... single mother ghopernya Mak Itam ni.
Aku tanya la anak dia umur berapa?
Waktu tu umur Mak Itam ni duapoh satu tahun.
Anaknya dah 5 tahun. So dia beranakkan anaknya semasa dia umur 16 tahun la...
.
.
.
NIKAH dah ka?
Mana ader nyerrrr...
Trend orang Barat.
Beranak dulu, nikah kemedian.
.
.
.
Errr...tapi aku tengok la ni pun trend tu dah menular masuk ke Malaysia.
UPSR result tak keluor lagi, tapi anak dari perut dah keluor?
.
.
Hai...
15-20 tahun lagi korang rasa akan berlaku tak, BIOLOGICAL FATHER kahwin dengan ANAK BENIHNYA sendiri kat MALAYSIA seperti yang berlaku di luar negara?
Apa nak dihairankan kalau ramai yang menabur BENIH BENIHNYA di merata rata tempat.
.
.
STATUS anak benih yang dilahirkan pula bagaimana?
.
.
.
Pembiakan STATUS apakah ini?


p/s....ngelewor jauh betui aku punya karangan....dari Chicago...terbang sampai Malaysia!!
hahaha...
aku gerammmmm sebenornya nih.
Dengor kabor ada budak umur 12 tahun BERANAK!
BUDAK KAT TENGGANU!! HAIIIIIHHH

sekian

5 comments:

iday said...

lar,,tak taw cter pulak,,kena cr info ni..maklumlah,,sendiri pon orang terengganu,,huhu,,
apa nak jadi dah sekarg ni,,

Nizam.Ariff said...

Ada org ambik tak anak tu?

tasekM said...

doblas??????????




.

ashley said...

iday,
akhir zaman..

Nizam,
wallahualam..

TM,
yup..1 dan 2 letak sebelah menyebelah

Gurindam Jiwa said...

Bila dia jawab lagu tu, jawab balik apa kat Mak Itam tu?

سلام عيدالاٴضحى