Wednesday, November 24, 2010

err..NONTON?

Salam,

Nenek seorang cucu waktu mudo mudonya dulu rajin buat kuih.
Kuih muih itu dijual oleh cucunya di sekolah.
Hasil jualan bolehlah neneknya itu buat belanja dapur.
.
.
Nenek dan cucu ini sungguh rapat sekali.
Ada satu kisah yang agak canggih yang sering diulang cerita oleh cucunya.
.
.
Pada waktu cucunya itu sekolah rendah maka satu cerita wayang hebat telah masuk panggung.
Tak silap cucu itu dalam tahun 1977 yakni sewaktu cucu di dalam darjah 4.
Berduyun duyun lah manusia berbagai bentuk dan rupa ke panggung wayang.
Tak kira tua, tak kira muda maka berasak asak lah mereka.
.
.
Maka baliklah segala rakan taulan cucu ini.
Digambar dan digemburkan akan keseronokan jalan cerita wayang tadi oleh mereka semua kepada cucu itu.
Tajuk?
Oh ye..
Tajuk..
Alahai cerita JAWS yang ada bunyi jeng jeng jeng jeng jeng jeng jeng ...setiap kali bila JAWS datang hampir itu.
.
.
Adapun sayugia apabila dilayurkan cerita ceriti oleh rakan taulan, jiran tetangganya itu maka terdetiklah jua keinginan di hati sang cucu untuk menonton cerita ikan bertaring gergaji itu.
.
.
maka siapakah gerangan yang sanggup menemani sang cucu untuk pergi?
.
.
.
.
hehehehe..
.
.
.
.
of coz... NENEKNYA lahhh!

sekian

6 comments:

kakpah said...

weh aku tengok citer jaws ni kat panggung. tiket habis. ada seat kosong kat row paling depan. skali jaws tu datang menerkam.. omak!! tokojut den..

ashley said...

kakpah,
memang la dolu dolu orang tengok cerita wayang kat PANGGUNG!
TV ada cerita six million dollar man jer..itu pun TV start jam 5pm.
hahaha
VIDEO, CD etc etc...kalau ujud pun belum tentu mampu beli.
aku tengok JAWS dua kali..
waktu pertama kali tu asek terkejuit ja..
kali kedua aku banyak nyorok bawah kerusi panggung yang boleh jongkang jongkit tu!

Aku said...

Hmm... makcik-makcik.. terasa mudanya lagi aku ni... ahaks

ashley said...

AKU,
chetttt....

tasekM said...

hang kecik2 masuk panggung dah no...

:)



.

ashley said...

TM,
dulu masa kecik aku dok pekan BATU GAJAH..
Panggung tempat laluan nak pi sekolah!!
haha...
asik singgah tepi panggung beli asam masin 'taik hidung'( mak aku cakap )