Monday, February 21, 2011

Serabut..

Assalam,

Keletihan..
Keserabutan..
Kebimbangan..
Sering bermain di fikiran.
Sesiapa pun akan diduga.
Samada hari semalam.
Mungkin hari ini.
Atau hari hari yang mendatang.
Kadang kadang terasa tidak mampu untuk menghadapinya.
Adakalanya kita menangis sendirian...
Adakalanya kita menangis berduan...
Ada kalanya kita menangis beramai ramai..
.
.
haihhh...
Emosi setelah balik dari kampung.
Weihaiii...
kalau tak balik, lagi EMOSI!
.
.
.
Aku cukup tak suka ada program yang ganggu weekend aku.
Sebab suami punya ibu dan nenek tua.
Dan aku juga punya keluarga yang perlu dijaga.
Nak bawa tinggal bersama, bondanya lebih selesa tinggal di rumah sendiri.
Selagi hayat masih ada, katanya.
Selagi kudrat masih berupaya.
.
.
.
dan perasaan orang tua perlu dijaga.
kadang kadang rasa tak berupaya.
terkejar ke sini dan ke sana.
tambah tambah mulai minggu depan
SABTU AKU AKAN TERISI!!
helllloooo....please..
JANGAN KACAU AKU TIME AKU KURSUS!!
Mulai 26 Feb sehingga pertengahan June.
Aku nak KONSENTRATE!!
Aku pesen tak leh ada gangguan.
hihihihihi
.
.
.
.
Aduiii..
tapi kalau dengar MAHER ZAIN versi MELAYU...
rasa macam lega la juga !
sila sila...
yang ada tanda ?????? tu aku tak berapa nak faham butiran yang dia keluarkan.
Al maklum, ARAB cakap MELAYU..dengar semacam jer.
.
.
.
MALAS nak boh youtube la.
BOH SENIKATA saja.

INSYAALLAH...MAHER ZAIN ( versi MELAYU )

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
kerana Allah bersamamu

InsyaAllah..
InsyaAllah..
InsyaAllah..
Ada jalannya..

InsyaAllah
InsyaAllah..
InsyaAllah..
Ada jalannya..


Andainya ??????????
Bagai tiada peluang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
kerana Allah bersamamu..
InsyaAllah..
InsyaAllah..
InsyaAllah..
Ada jalannya

InsyaAllah..
InsyaAllah..
InsyaAllah..
Ada jalannya..

Kembalilah kepada yang Esa
Yakin padanya
Bacakan lah doa'
Oooooo ya Allah ??????
Tunjukkan daku kepada jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang BENARRR

InsyaAllah
InsyaAllah
InsyaAllah
Ada jalannya..

InsyaAllah
InsyaAllah
InsyaAllah
Ada jalannya..


hehehe....senyum senyum senyum

kan dah lega sikit kepala otak.
TAK SERABUT dah kan?

sekian

11 comments:

tasekM said...

kursus mende...?



.

ashley said...

Kursus cara cara pakai IHRAM sehingga lengkap segalanya...

tasekM said...

oooo... nak pergi haji dah akak yek...?

aku ni ntah la kak...






.

ashley said...

TAS,
engkau lagi le buleh...
InsyaAllah...InsyaAllahh..InsyaALLAh..
you'll find your wayyyyy..
.
.
aku banyak cabaran nih..
tapi aku malaeh nak pikir lebih lebih..

AZANI said...

salam hajjah hidayatun
sedap nama itu

selamat menjadi tetamu Allah.

ashley said...

Azani,
BARU nak pergi kursus!!!..
tapi apa pun masukkan aku dalam doa kamu.
.
.
..nama?
aiseh...toksah dok kira la mender mender macam tu azani wehh

zafi said...

french version juga enak :P

azza_irah said...

wahh..tahniah kak...
walau statmen mu d mukabuku salu buat ku tensen...dirimu tetap ku sanjung...ekekek..mmuahh...syg sokmo...

kucingorengemok said...

apasal versi omputih tak syok ek?

selamat berkursus!

kakpah said...

aku tengok ustaz najib gak yang bagi ceramah.
selamat berkursus..

ashley said...

zafi,
aku tak terer french..
french fries je aku tau.

Azza,
ko jangan tensen dik, aku gurau jerr
hahaha

KOG,
versi omputih okay...
saja seronok nak boh versi Melayu..
dengor Arab cakap Melayu..baru bergulung lidah.
thanks

kakpah,
Ustaz Najib? siapa??