Thursday, February 17, 2011

Bukan kerna sesiapa..

Assalam,

Jangan kau pandang bibir yang manis,
Kerna dia bisa menghancurkann
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerna dia bisa meracunmu



Dengarlah hai teman dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangku
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan



Jangan kau dengar puisi dusta
Kerna dia merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi dipusaka
Yang telah turun menurun hari ini

Dengarlah hai teman
Dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangku
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan


Hanyalah satu kehidupan




Jangan kau alas hatimu itu

Dengan secebis warna kehitaman
Biarlah seperti anai anai
Lambat laun hancurlah dirimu



Dengarlah hai teman dengarkan bersama

Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangku
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan





p/s

Insaf sekejap bila tengok kehidupan anai anai..
Gotong royong, bantu membantu.
Walaupun tak sukai...disembur...di halau..di perambat dari rumah manusia
Tapi masih mampu terus menerus coming back and bersatu kembali membina
MAHLIGAI SEBUSUT TINGGI!!
.
.
KUKUH PULAK TU!!
.
.
.
Aku saja boh senikata lagu Pak Ramli ni..tetiba jer aku rasa macam nak kabor kat komer semua bahawa blog aku yang aku karang semenjak dua menjak tahun 2006 dulu tu hanyalah sekadar mengisi sebuah kehidupan.
Dah nama pun "HANYA PERSINGGAHAN".
.
.
.
Maka kiranya komer suka jenguk, jenguklah.
Kiranya tak kuasa, idak le ngaper.
BUKAN WAJIB pun nak menyinggah.


sekian

10 comments:

Gurindam Jiwa said...

Ish... macam frust je...

ashley said...

Frust??
.
.
Idak le pulok..
tak der sebab musabab nak memfrust kan diri.

Aku said...

Kak, pokok pisang pun boleh dijadikan teladan kak...

Cubalah hayatinya...

Nak aku jadi pokok pisang pulak ke?

tasekM said...

kakkkkkk... jom kita makan pisang nak...?

kikikiki....

:P





.

tasekM said...

wahai pokok pisang...
silalah berbuah cepat.

kikikiki...






:p






.

zafi said...

adehh

ashley said...

AKU,
aku masih tercanggak canggak memikirkan kaitan antara busut anai anai dengan pokok pisang kamu tu..
Ada relationshipkah mereka?
.
.
aku masih terpinga..

TAS,
petang petang begini aku lebih suka YONG TOFU..sebab kira dinner sekaligus
goreng pisang berMINYAK..tak HEALTHY
haha

ashley said...

TAS,
pokok pisang tu adakah seperti pokok betik yang berbunga jantan?

ZAFI,
kenapa?
kenapa?
siapa yang sakit?

AZANI said...

salam hidayatun
ramli sarip
antara penyanyi yg diminati

ashley said...

Azani,
PAPA ROCK you...