Tuesday, January 19, 2010

Tahun 1982

Salam,

Cikgu yang terdapat dalam gambar ini adalah Cikgu Suradi Sujak.
Orang Johor.Ini adalah antara gambar yang aku taruh dalam Fb aku.
Aku taruhkan juga dalam group ASPUTRA.
Untuk tatapan alumni sekolah aku.

Gambar ni diambil oleh Mr Ong ( cikgu sekolah yang stay sampai PENCEN!!) untuk boh kat magazine sekolah 1982.

he he he..time ni aku pun termasuk mewakili sekolah.

Masa perlawanan antara sekolah sekolah kat Perlis, selalu acaranya diadakan mula jam 2.30 petang.
Kat Perlis pulak cuaca paham paham la..
TERIK !!!
Lepas habis semua game, muka aku jadi belang belang macam ZEBRA!!

Aku tak sure cikgu yang dalam gambar tu melatih kami atau tidak. Aku rasa dia melatih pasukan pelajar lelaki. Yang aku ingat ada dua orang cikgu lelaki berbangsa Tionghua yang dok latih kami.
Ajar baling bola dan sambut bola mesti kena bunyi "POP" dalam itu MIT!!

ha ha..

Bila aku pi Chicago, akulah yang rajin dok melangut tengok game baseball kat TV. All my roomates HERAN awat aku suka tengok pasukan White Sox, Cubs, Yankee etc main...

well..sebab aku tau game tu kira lagu mana..
....dan ROOMATE aku pulak tak ambik pusing sebab tak faham.
Buat lagu mana kan??
ha ha

sekian

6 comments:

ibusinga said...

kita rasa kita tau awak yang mana satuuuu!!!!

tasekM said...

hang bulih geng la dgn adik2 aku... tapi adik2 aku main softball. sampai la ni 3 org dok main under club. adik bongsu aku player kebangsaan.


:)

kucingorengemok said...

nama cikgu tu pun terserlah johornya, hehe

ashley said...

ibusinga,
ha ha ha..meleweh muka kita kan???
kiok kiok kiok

tasik,
aku boleh joint depa sembang la..tak la nganga dan lopong.

KOG,
SUNGGUH JOHOR!!pekat lagi berkrim!
tapi ini antara cikgu yang baik dan cooolllll...

ashley said...

Jap..PEMBETULAN : Nama cikgu yang bersama kami itu cikgu SURADI SARIKON. TERTUKAG NAMA pak ngan cikgu dari Johor yang lain iaitu Samsuri SUJAK!!

Tapi PEKAT tetap sama LEVEL!

geraugebang said...

Iya laa, Ke Johor hannya sungguh jelas dan nyata. hensem tak?